tisdag 20 maj 2014

Randigt till Liten
Man skulle kunna tro att vi har en massa kläder till Liten med tanke på att det är fjärde barnet. Och det har vi haft fram tills jag plockade fram ettårskläderna. Några få tröjor och enstaka byxor var det jag hittade. Märkligt tyckte jag, fast ändå inte. Tänk tre barn och fläckarna som blir när de börjar äta själva och lägg till att ingen av de tidigare barnen gillat haklappar. Så nu blir det till och sy lite nytt.


Första tröjan i trikå har jag nu gjort av storebrors gamla tröja som var så stor i halsen att den hela tiden åkte över axlarna. Mönstret fick bli ett skjortmönster jag gjort tidigare. Ärmhålen fick bli mindre eftersom det inte behöver vara så stort när man syr i trikå. För att slippa kanta nedkanter och ärmslut har jag lagt mönsterdelarna kant i kant med den gamla tröjans fållade sömmar. 

Sedan har vi ju det där med fina detaljer på killkläder. Det är svårt och jag håller mig oftast till armlappar på tröjor och knälappar på byxor. Knäppningen fram är inte svårt att få till men det får plagget att kännas lite mer fint och välgjort. Jag har använt mig av ett vävt bomullstyg för jag gillar kombinationen av just vävt och trikå.


Av de sista resterna fick det bli en liten sjal med lite annorlunda knäppning för att få tyget att räcka.

Och jag fick ju ett önskemål om att visa hur man syr vävt och trikå tillsammans. Om det fortfarande är av intresse, hojta till så ska jag visa. Kanske någon vill se hur man gör en knäppning fram också. Jag har ju lovat lite sömnadstutorials för några månader sedan, så nu ska jag ta tag i det där. 

6 kommentarer:

 1. Så fin, Mia! Jag blir alltid så glad av att se det du syr för vi tycks ha exakt samma smak när det gäller barnkläder! :)

  SvaraRadera
 2. Håller med, finfint! Och jag läser gärna om hur du gjort :)

  SvaraRadera
 3. Supersnyggt! Och gärna någon tutorial på knäppningen - det skulle uppskattas.

  SvaraRadera
 4. Superfint!!! Ser fram emot tutorial!!!

  SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!