tisdag 6 maj 2014

Tre sorters maränger




Jag tittade igenom bilder på datorn och hittade våra djurmaränger som vi gjorde i påskas. Vi hade nämligen lite äggvitor över efter bearnaisesåsen och tänkte att maränger gillar ju alla. Nu skulle det egentligen bli kycklingmaränger eftersom det var påsk och så men marängerna blev inte alls som jag tänkte mig. Så jag började spritsa andra djur med chokladen istället. Och eftersom det blev så väldans mycket marängsmet gjorde vi några med hjärtströssel. Sedan provade jag att hälla i kakaopulver i smeten utan att  blanda den innan jag spritsade.  

Tre sorters maränger blev det visst och det blev så många att vi åt några och frös in några om man skulle få fikagäster helt plötsligt. Som på söndag då vi bjudit in släkten för att fira 11-åringen i efterskott.

4 kommentarer:

  1. vilka underbart fina... jag har aldrig gjort maränger, kanske vore något att prova på!?
    Ha en härlig dag!

    SvaraRadera
  2. Nu blir jag nyfiken... frysa in maränger? Det hade jag aldrig hört att man kan göra. Funkar det? Och finns det anledning att göra det? Jag menar, de håller sig väl i evighet bara man förvarar dem torrt?

    SvaraRadera
  3. Söta - i dubbel bemärkelse :) Och jag är också nyfiken på frysfördelen!

    SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!