måndag 16 juni 2014

En fiskklänning
 Dottern kom hem och sade att hon skulle vara utklädd till ett bröd på årets skolavslutning som alltid har olika teman i barnens skola. Jag tänkte: jaha, hur gör man en brödklänning som även ska funka som finklänning på avslutningen och vid andra tillfällen. Sen sade hon att hon kunde välja på bröd eller fisk och att hon trodde att fisk var svårt att ordna. Men det tyckte inte jag, eftersom jag kan göra min egna lilla tolkning av det så att det även ska passa efter skolavslutningen. Så en fisk fick det bli!


Det fick bli en blå bomullsklänning med tyllvolang och en tylldetalj mitt fram. Och en slags fena som jag sydde fast på ett tyginklätt resårband som man kan ha i midjan och ett pannband med broderade fiskögon att ha på huvudet. 

Inte jättemycket fisk, men den fyllde sin funktion på avslutningen och sommarens andra festligheter. Och fläckarna som ser ut som fettfläckar är vatten från när jag försökte stryka klänningen. Att stryka är inte riktigt min grej, jag tycker att man kan låtsas att plagget blivit skrynkligt på väg till festen eller jobbet. 

Bilder med fiskklänningen på dottern kommer en annan dag.

7 kommentarer:

 1. Hur fint som helst... både som fiskdress och som vanlig klänning. Tänk om man hade lite av din kreativitet!
  Kanonbra jobbat Mia, jag hoppas att dottern var nöjd!

  SvaraRadera
 2. Haha!! Ett bröd...! Jag är visserligen helt säker på att du hade fixat brödklänningen med bravur också, om du inte hade räddats av fisken i sista stund. ;)

  SvaraRadera
 3. Kuleste fiskekostymet! Så oppfinnsom du er:)

  SvaraRadera
 4. He he. Så fin klänning! Och ögonen är ju bara för roliga!!

  SvaraRadera
 5. Herrejösses, så fin fiskklänning! Och finaste blåfärgen med. Jag vill ha en i strl S! :D

  SvaraRadera
 6. Vilken fiffig klänning! Skulle vara kul att se den på modellen :)!

  SvaraRadera
 7. Men vilken fin o kul klänning, ska bli kul att se den live!!

  SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!