Jag har bakat trolldegskakor till barnens lekkök. Jag gjorde som man gör med vanliga kakor.... fast av trolldeg då förstås.
Sedan lade jag de färdiga kakorna i en gammal glasburk. Och hur fin är inte den här från Garant
Just nu är det ett av mina favoritpålägg på riskakorna, kronärtskockspesto och bruschetta-mix.
Och mitt på locket sitter en liten pärla. Inte för att det spelar någon roll att det står Garant men det blir liksom ännu lite finare. Lite som en riktig kakburk.
Mitt trolldegsrecept ifall någon inte har ett:
5 dl kokhett vatten
2 dl salt
1,5 msk olja
2 msk alun
ca 8-10 dl mjöl
Jag smälter så mycket av saltet som det går tillsammans med oljan och alun. Sedan lägger jag i mjölet tills jag är nöjd med konsistensen.
När degen är färdig är det bara att forma till önskade kaksorter.
Ibland är du ju bara för smart! Älskar!
SvaraRaderakalasfina... dina barn har det bästa lekköket ever!
SvaraRaderaOj vad naturtrogna de såg ut! Kul idé!
SvaraRadera