tisdag 3 juni 2014

Vi har blivit med kaniner


En vän: - Skall jag komma ner till stationen med två kaniner.
Jag: -Hm, javisst. 


...lite så var det i lördags när jag skulle åka hem efter Basaren i Göteborg. Vi hade pratat lite om kaniner hemma. Jag berättade det för vännen och vips så hade vi blivit med kaniner bara sådär. Tågresan hem med två kaniner i en kartong gick betydligt lättre än dagen efter jag kom hem. 

Jag lade i dem i en flyttkartong på kvällen. På morgonen stängde jag till det och knöt en stor rosett om det innan jag ropade ner barnen. Och ni kan ju förstå hur förvånade och överraskade de blev när de öppnade lådan och såg de små söta grå kaninerna. Alldeles jätteglada var de, bästa presenten någonsin faktiskt! Men det blev snabbt konflikter då de blev så förälskade i kaninerna att de helst ville ha en egen. Söndagen blev ett endaste kaos med inköp av måste-ha-saker till kaninerna, tjafs om hur länge man hållit i kaninerna, nerkissade hammockdynor och burbygge. 

Vi valde ut en skuggig plats i trädgården och röjde upp på den. Sedan flyttade vi gren-tipin som vi byggde för några månader sedan, äntligen fick vi  ett användningsområde för den. Nämligen en slags kupol över det lilla trähuset.  Vi kommer att fylla på med kvistar allt eftersom vi hittar grenar. Och det lilla trähuset kommer att få ben till hösten så att de kan bo där även under vintern. Sedan byggde vi en hage på 1x1,5 meter som vi ställt vid tipi-öppninen så barnen kan sitta där inne med kaninerna. För det är ju lite stressigt när de vill ha dem i knät utanför nuren. För tänk om de skuttar iväg och går vilse. Eller kissar ner fler dynor.....

Barnen hjälpte till mycket, jag har nog aldrig varit med om så hjälpsamma barn. De röjde takpannekross, klippte gräs, flyttade stenar, klippte till och knöt fast hönsnät och mös med kaninerna mellan jobbet. Hela dagen var det full fokus på allt som hade med kaninerna att göra. Ni kan förstå hur lyckliga de små lurviga vännerna var när vi släppte ner dem i sitt nya hem på kvällen. Helt klart värt den galna och stressiga dagen.

Idag har de skuttat runt och legat och vilat i skuggan. De verkar trivas väldigt bra där, och vi trivs med att ha två nya söta familjemedlemmar.

4 kommentarer:

 1. Det är roligt med kaniner, vi har fem stycken! Och fler ska det bli, jag ska börja med uppfödning, kul både för barnen och för mig. Se nu till att vara med dem mycket så de blir riktigt tama.
  Må så gott!

  SvaraRadera
 2. Vilka stöttingar... och vi väntar ju på kattungar här, och av just den där anledningen blir det två, även om det kanske hade räckt med en :-)

  SvaraRadera
 3. Men så himla söta nya familjemedlemmar!!!

  SvaraRadera
 4. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!