måndag 7 juli 2014

Dynor av gamla jeans


Det där med att kasta trasiga kläder, eller skänka bort slitna gamla jeans eller kläder som inte alls passar, tycker jag är svårt. Och garderoben i syrummet är full.... så full att man liksom måste trycka in sakerna och sedan stänga jättefort. Jag försöker att sy och tömma men hinner inte riktigt med. Då och då skär jag ut några lappar till lapptäcken för att minska jeanshögen. 


Så fick jag en beställning på denimdynor, eller snarare kuddfodral till en balkong. Lite kul och annorlunda jämfört med det jag brukar sy. Och högen med denimrutor var ju alldeles perfekt till det. Jag tog några av de utskurna lapparna och sydde en ovansida av återbruks-denim och en sida med nytt. En dragkedja i mittsömmen som blev något för kort insåg jag. Det blev lite trångt att få i kuddarna för helst ska väl dragkedjan gå runt två hörn.


Själv hade jag ingen kudde som passade, så jag tog en liten restbitsmadrass jag hade hemma. Alldeles för liten men ni ser ju hur det är tänkt. 

Väldans nöjd blev jag, om inte kunden hade ångrat sig hade de blivit alldeles perfekta till vår hammock som nu bara har en vikt madrass. 

Trevlig måndag önskar jag er!

2 kommentarer:

  1. Å, vilka fina... Och perfekt återvinning ju!

    SvaraRadera
  2. Åh så snygga!!! Jag har ett täcke "på G" sedan flera år... Kanske skulle bli dynor i stället :)

    SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!