måndag 21 juli 2014

En svamppyjamas


Liten behövde en pyjamas. En med kort ärm och korta byxben. Helt lätt var det inte att hitta en i butikerna som jag tyckte om. Egentligen inte jätteviktig hur en pyjamas ser ut men jag kände mig ganska less på Stålmannen- och Disneymotiv. 


En röd tryckknapp för att lättare komma i och ur tröjan. Halsringning och knäppning fram har gjorts med vanlig bomullssnedslå. Inte så svårt allt att sy på trikå, det gäller bara att inte dra när man syr fast det och nästan mata på trikån lite för hand.


Eftersom jag inte alls har ro att byta plats på nålar och trä om för att avsluta, vek jag samma tyg dubbelt och sydde fast med overlocken lite som man gör när man syr fast muddar på byxor. 

Tyget hade jag hemma, ett jag köpt för några år sedan. Egentligen lite för mycket färger och mönster för min smak men det är något med de där svamparna som jag tycker så väldans mycket om. Och det känns ju faktiskt lite som ett pyjamasmönster. Jag ska nog försöka mig på att sy en heldress nästa gång....


6 kommentarer:

 1. fin... och härligt med en sval pyjamas.
  Blixten, spindelmannen och andra tryck är jag inte så intresserad av heller, hellre något egensytt då! :-)

  SvaraRadera
 2. Urgullig svamppyjamas, med lite sommarkänsla.

  SvaraRadera
 3. Väldigt gullig och lite somrig, temat till trots! Jag är inte heller så förtjust i Stålmannen, Alfons Åberg osv så jag försöker hitta tiden till att sy saker till Ullharen. Det går sådär, men några har jag hunnit få till i alla fall. Det gäller ju att sy och passa på innan han blir tillräckligt gammal för att vilja bestämma själv! :)

  SvaraRadera
 4. Vilken urgullig pyjamas!!!

  SvaraRadera
 5. Passande med svampar tycker jag och fint blev det!

  SvaraRadera
 6. Åhlens har fina pyamasar som inte har så stora tryckta motiv.Funkar fint för oss som inte kan sy :-) Det var en väldigt söt pyamas det där!

  SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!