onsdag 20 augusti 2014

En glasskiosk
Ja nu börjar det bli lite fullt där i barnens lekhörna. Det där lilla huset skulle vara hus och cafe. Men så såg jag ju alla fina glasskiosker på Instagram och byggde en av spillvirket som blivit över efter kaninbur och altan. Taket gjorde jag av en gammal vaxduk som vi hade hemma och det har jag bara häftat på.


Den är inte stor alls. Men sådär lagom för ett stort barn eller vuxen att sitta bakom på en stol, eller ståplats för ett litet barn. Och storebror tycker det är roligt att fylla på och fixa där. Sådär fixartokig att vi nästan måste ha en riktig kiosk någon dag. 


Fiskarna hängde grannbarnen dit och de passade så bra där att jag har låtit dem hänga kvar. Så nu är det en glass/godis/korv/fisk-cafe/kiosk. Ni vet väl att ni hittar mycket av leksaksmaten som visas på bilderna i min lilla butik. De där små juiceförpackningarna är en stor favorit hemma. Butiken är lite glömd såhär i sommartider precis som bloggen, men jag har en del nya saker som skall läggas in. Som den söta lilla röda plåtservisen och  några virkade glassar. 

Och nu när barnen börjar skolan igen och bara Liten är hemma får jag lite mer tid till att fixa med det. Sedan har jag återfått lusten att skriva på bloggen. Det liksom sa stopp för ett tag sedan och därefter har jag inte tagit mig tiden. Jag kände att jag inte visste vad jag skulle skriva om,  men nu börjar jag lite smått igen. Det blir lite pyssel, familj och inredning. Som förut men mer av det andra och inte lika mycket fokus på pyssel.

3 kommentarer:

  1. å, den är så fin... blev jättesugen på att bygga en egen, men så åkte mannen iväg med skruvdragaren en vecka och sen började det regna, så nu är lusten inte p topp. Kanske kommer den åter!?

    SvaraRadera
  2. Å vilken härlig och inbjudande lekmiljö

    SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!