söndag 24 augusti 2014

Söndagsbilden


Så var fabriken igång igen och nu när det är söndag och så är det ju dags för söndagsbilden. Jag tänkte lite så att jag kommer att ha söndagsbilden med några av veckans bilder från  instagram. Och just dessa bilder var månadens favoritbilder. Tydligen är frukt och grönsaksodling och kvällsfika med finporslin populärt och det som många gillade.

          

Den allra största favoriten var vår alldeles egna lilla vattenmelon som förmodligen inte kommer att bli så mycket större än vad den är på bilden. Men jag har ställt plantan i fönstret inomhus och hoppas lite varje dag att den skall ha växt lite till.
Och de små små sakerna i högra hörnet som ser ut som små meloner är djungelgurkor. Smakar lite som en syrlig gurka eller en blandning mellan gurka och tomat. Något som jag kommer att odla nästa år med för de var verkligen lättodlade.


Så är såg vårt köksbord ut när vi kommit hem efter självplocken på Slottsträdgården i  Ulriksdal resten av bilderna hittar ni längre ner. Det blir en del när man låter barnen plocka fritt. Men det är det värt för de smakade faktiskt på allt även om det var vissa saker som gillades mer än  andra. Och litens  barnstol är väldans smutsig  men jag bjuder på en liten vardagssanning.Och skall man få med sig barnen ut i skogen och plocka blåbär behövs ibland en liten muta. Som lite kvällsfika när man kommit hem efter blåbärsplocket.

Eftersom jag nu gillar det där med odling och så tänkte jag ju att jag skulle få ordning på växthuset igen. Fönstren står och väntar på att jag skall bygga ett nytt funderar på en murad nederkant.

Önskar er en trevlig vecka och är jag inte här och skriver hittar ni mig dagligen på Instagram med namnet miakinoko. 

4 kommentarer:

 1. åh fint och härligt grönt. Har helt kommit av mig med bloggandet, men hoppas att jag är i gång igen:-)
  Söndagsbilden, mmmm, får nog haka på nästa söndag där.
  Kram Malin

  SvaraRadera
 2. Åh, Slottsträdgården på Ulriksdal är ett fantastiskt ställe. Jag och döttrarna var där för en vecka sedan. Promenerade kring och bara njöt av stället, fikade och plockade sedan med oss grönsaker hem. Så gott! Verkligen en vacker plats - både för ögat och själen!

  http://morochdotters.se/2014/august/for-oss-utan-tradgard.html

  Yngsta dottern sa direkt att vi måste åka tillbaka när majsen är mogen! Och smart nog går det att gå in på deras hemsida för att se vad som är aktuellt på självplocken varje dag...

  Kram - och tack för en härlig blogg!

  SvaraRadera
 3. Det är ju så himla häftigt att ni faktiskt lyckats odla era egna vattenmeloner!!

  Och ang. heliumballongerna så finns den en Party-butk i Skärholmen centrum där du kan köpa dom. Typ 80 kr för ballong fylld med helium och tyngd.

  SvaraRadera
 4. Vilka urgulliga djungelgurkor,har aldrig sett förut! Måste googla på dom nu :)

  SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!