fredag 29 augusti 2014

Tändsticksburk


 


Torsdagstema hos fabriken är DIY. Först tänkte jag att jag skulle göra något nytt men så kom jag på jag har en massa färdigt. Något som vi faktiskt använder mycket är den här glasburken med tändstickor, framför allt nu när vi går mot mörkare tider.

Allt man behöver göra är att ta bort etiketten och skölja ur burken. Sedan är det bara att lägga i tändstickorna från en tändsticksask. Klipp därefter bort tändremsorna och klistra fast den ena under burken. Är det ett väldigt tråkigt lock kan man ju klä in det i tjusigt papper.


Den är verkligen lättanvänd och så mycket lättare att hålla reda på än en liten tändsticksask. När remsan är nött är det bara att byta ut mot den andra remsan. Jag limmade fast den nya över den gamla den här gången men nästa gång måste jag nog ta bort dem för det blev lite tjockt under.

Och alla mina tidiga DIY saker hittar ni under gammalt blir nytt och annat pyssel.

Nu blir det helg och det är en massa som ska fixas. Veckan som gick fick jag inte alls mycket gjort då en dag spenderades i stan efter en massa krångel med symaskinen. Jag hann även med gofika hos en vän, en dag-träff med mor min och tre dagar med en liten ledsen sjukling. En av de dagarna klämde jag in en promenad och god lunch på Zetas trädgårdscafé med en vän. 

Trevlig helg och massor av mer DIY hittar ni som vanligt inne hos fabriken.

6 kommentarer:

 1. smart, fint och fiffigt... en sådan får jag lägga till på att-göra-listan!

  SvaraRadera
 2. Vilken bra ide' för fuktiga utrymmen som bastukammaren. Tändstickor drar ju snabbt åt sig av fukten i luften. Den ska jag minnas!
  Susanne

  SvaraRadera
 3. vi har satt plånet på insidan av locket vi...

  SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!