onsdag 6 augusti 2014

Uteplats till barnen


Det blev en väldans massa stora projekt i år. Lektstugan som vi  byggde i våras var väl det största och även om de stora inte leker så jättemycket där har den liksom lyft upp trädgårdens tråkiga hörna. En plats som är det första man ser när man kliver ut. Skuggig, mossig och full med saker som vi inte riktigt visste var vi skulle ställa. Istället så är det nu en stor vit stuga med tillhörande altan man möts av. En plats för mys under sänghimlen eller lek vid det lilla bordet när man leker cafe. Plastmatta lade jag dit i veckan (från Rusta) som visade sig vara så mycket mer praktiskt än den stora filten vi hade innan.  Och mysig att sitta på den är det också vilket gör att det enda som behöver flyttas ut och in är kuddar och filtar när det helt plötsligt börjar regna. 


Nu har vi dessutom äntligen flyttat på staketet vi hade där. Vi skruvade ner alla gamla bräder och skruvade dit dem igen nära altanen och med mindre mellanrum mellan bräderna så det skulle bli lite mer rumskänsla. En budgetlösning som visade sig bli himlans fint. Bräderna är ju något väderbitna, krokiga och mossiga men jag tycker det blev en fin konstrast mot det vita och turkosa.

Parasollet är även det utbytt nu. Jag klippte sönder det gamla och använde det som mönster när jag gjorde det nya. En gammal plastduk jag hade hemma använde jag och det kanske inte var riktigt bästa varianten av plastduk, då sömmarna skar sönder tyget. Jag tror en väv är mer passande så det får det bli när det här blivit nött och missfärgat.


3 kommentarer:

  1. Det är så himla fint där i er hörna... gillar jättemycket!

    SvaraRadera
  2. Så fint ni har det!!! Blir alldeles glad i kroppen av att se det!!

    SvaraRadera
  3. Så underbart fint! Blir sugen på både trädgård och mer tid att pyssla. Planket var helt rätt att återvända. Det gör sig vackert mot allt det nya!

    SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!