onsdag 10 september 2014

Crunchy granolaNu har jag äntligen gjort min egen granola, eller vad man nu ska kalla det. Granola låter ju så väldigt tjusigt men man skulle likväl kunna kalla det müsli eller Start-aktig müsli.  


Och nu när jag gjort det kan jag inte alls förstå varför jag inte gjort det tidigare. För det är ju lika lätt som att gå till affären och köpa. Fast kanske ännu lättare för jag behöver inte stå och läsa innehållsförteckningen. Den blev dessutom nästan helt ekologisk, jag kunde inte hittade ekologiska mandlar dagen då de skulle köpas.

Det bästa är att jag nu kan låta Liten sitta med en liten skål utan att få dåligt samvete över att han äter onyttiga flingor som mellanmål. 

Jag har inte alls följt något recept., det fanns inte tid för att leta upp något. Om jag gjort rätt vet jag inte men god blev den. Barnen går och plockar ur burken och storebror sa igår kväll att 
- Den är så god att jag längtar till frukosten. 

För dig som vill prova på min variant kommer en liten lista på vad som finns i.

4 dl havregryn
1 påse mandlar
2 dl solrosfrön
1 dl pumpafrön
4 stora msk honung
2 msk kanel
1 msk vatten

Jag grovhackade mandeln och pumpafröna. Blandade det med övriga torra ingredienser och 3 msk honung. Den sista msk honung blandade jag med  vattnet och hällde det över granola-blandningen. Sedan spred jag ut det på en plåt och ställde in allt i den 100-gradiga ugnen. Hur länge minns jag inte men tills det blivit torrt och rostat. Och egentligen skulle man nog fördelat det på två plåtar för att korta ned tiden i ugnen. Rör gärna runt ibland för att lufta.

Nästa gång blir det nog lite sesamfrön och chiafrön i också. 


2 kommentarer:

  1. Mmm, så godt det så ut:)

    SvaraRadera
  2. I hope you'll keep posting relevant information this is what I like to read. I will post a link to this post on my blog keep up the good work!...Cccam Server

    SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!