torsdag 4 september 2014

FavorithörnaMin favorithörna hemma måste nog vara pysselhörnan. Inte för att den är finast (snarare rörigast) men det beror nog mest på att den används till så mycket. Eftersom Liten inte har något eget rum så har vi fått göra några små hörnor åt honom. Platser där han kan få leka. Och pysselbordet har ju så bra höjd för den där tågbanan i trä. Vi bygger en bana där ibland och så leker han med tåg och bilar. Allt med hjul helt enkelt, och det behöver nödvändigtvis inte vara tågen som hör till. Sdaen kör han gärna bilarna in i det nymålade Pippi-huset. 


Ni kanske inte vet hur huset såg ut från början. , men det såg inte alls ut som det fantastiskt härliga Pippi-huset på tv. Gräll gul färg, rött tak och verand och turkosa fönster och karmar. Jag var helt övertygad om att huset var rosa. Så jag köpte mig en burk rosa färg och upptäckte när jag tittade på Pippi att det inte alls är rosa utan gult, dock något dovare gul färg än detta.  

Hur jag lyckats missa det kan man undra då vi ser minst två avsnitt varje dag.  Det blev lite väl mycket jobb med att måla om det gula till en annan gul nyans så jag lät det vara. Istället  har jag målat verandan, balkongen, fönster med luckor och stuprör i rosa som på tv. Och taket fick bli grönt. 
För att få ännu lite mer pippikänsla gjorde jag en liten tvättlina med självhäftande tyg. Även insidan har jag fixat med. Så väldig onödigt men så väldigt roligt.  Fast insidan visar jag en annan dag, det är lite småfix kvar.Pysslehörnan har också en presentpappershörna. Jag vet att jag visat den tidigare för inte allt så länge sedan men jag gillar den mycket. Så väldigt smidig även för barnen att ta papper och band när de ska slå in paket när de ska på kalas. Men man får räkna med att de klipper med taggsaxar och snett.Sen vill jag alltid ha blommor på bordet. Det spelar egentligen inte så stor roll om det är en krukväxt eller snittblommor. Under sommaren har det varit mycket fint från trädgården. Som den här rosen som liksom blommor hela sommaren. 

Fler torsdagsteman och favorithörnor hittar ni som vanligt inne hos fabriken.


6 kommentarer:

 1. Vilket härligt och kreativt hörn!

  SvaraRadera
 2. Det ser så mysigt ut där i din hörna... och pappershållaren gillar jag massor.
  Fin fredag till dej!

  SvaraRadera
 3. Mysig hörna! Fint pippi huset blev, fattar inte heller varför de gjort det rött o gult????

  SvaraRadera
 4. Härligt Pippi-hus :) Önskar jag hade tid att fixa ett sådant.

  Pappersrullarna får gömmas hemma hos oss för annars är de slut genast. Men för trådrullar kunde ett liknande system vara perfekt. Lätt att se färgerna på tråden.

  SvaraRadera
 5. Det var en fin mysig hörna det - rena karamellen! ungar som kommer hem till oss brukar tycka att vårt hus är ett pippihus, och då är vårt hus svagt vit-grått med gröna knutar, och inte det minsta sådär färggrant! Pippihusen kan tydligen se ut lite hursomhelst, och inte bara som i TV-serien!

  SvaraRadera
 6. Vilken otrolig lycka att hitta din blogg. Den är verkligen en fröjd. Jag kommer SNART tillbaka!!

  SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!