tisdag 28 oktober 2014

En väldans massa mönster


Jag sydde en kjol till fröken. En kjol som skulle passa till vardags och på en "oktober fest" som vi var på i helgen. Så det fick bli lite Sound of Music-tema på det hela. Ni vet kläder sydda av gardiner, väldigt mönstrade sådana.


Jag köpte ett ljuvligt mönstrat tyg för länge sedan. Naturfärgad botten och svart tryck på natur, människor och statyer.... lite "toile de jouy"-inspirerat helt enkelt. Rosetter det tycker jag om, det blir en detalj som piffar upp lite men som inte syns så mycket ändå. Speciellt inte om man syr det i samma tyg.


Sedan ville hon ha en väst också, för att få det att se ut som en klänning. Så jag sydde en enkel kort väst med rundning fram. Knappar sydde jag fast rakt på för det var väldigt bråttom att få färdigt den innan festen.


Nu har jag fyllt på med dessa ljuvliga väskor i butiken igen!  En fin gåva till jul att lägga alla finheter man får i julklapp i. Eller gamla saker också för den delen. Som dockkläder, småbilar, färgpennor och papper när man ska bort på middag. Eller varför inte packa ner pyjamas och tandborste när man skall sova borta.


Höstlov är det hemma hos oss nu. Vi är lediga hela familjen och har varit mycket i skogen. Sedan fixar vi saker i hemmet som att städa på vinden, putsa fönster, storhandla och leka med kompisar. Lite som sommarlov fast vi har det på hösten vilket behövs det också. Och jag ska försöka fota lite finheter till butiken och resten av familjens oktoberfest-kläder. Om barnen är på humör kanske vi kan ta ett julkort med Sound of music-tema.

2 kommentarer:

 1. Jag tycker att det är fint med en massa olika mönster. Jag tänker att för bara några år sedan var man så rädd att blanda mönster och färger för att det skulle "skära sig" men nu är det fritt fram att blanda hejvilt!

  SvaraRadera
 2. The page sounds good!
  I like it very much!
  ______________________
  If you want to Buy FIFA 15 Coins
  Place open http://www.fifa15buy.co.uk/fifa15.html

  SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!