tisdag 21 oktober 2014

Små marängtårtor


Jag gjorde ett försök att baka en citron- och marängpaj. Det gick ju sådär, citronkrämen eller lemoncurden blev alldeles för lös och stelnade inte alls i kylen som jag hoppades. Den var så lös att det snarare blev en marängpaj med citronsås. Och marängen på blev liksom lite för välgräddad, men smaken var det inget fel på.



Men marängerna jag gjorde av de tre äggvitorna som blev över blev mer lyckade. 



Och för att piffa till dem lite mer smälte jag choklad och spritsade ut på marängerna så det såg ut som små minibakelser. Sedan strödde jag på lite silverkulor och små konfettikulor. 

Fler försök till citron- och marängpaj blir det nog, för det är ju en en väldans god efterrätt. 

3 kommentarer:

  1. På't igen, eller vad är det man säger! :)

    SvaraRadera
  2. Super söta maränger. Nästa gång blir citron och marängpajen perfekt.

    SvaraRadera
  3. Jamen dåså!! Det är ju smaken det hänger på! :) Fina små marängtårtor!!

    SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!