tisdag 18 november 2014

Adventskalender av toarullar
När jag såg det på Pinterest kändes det som en väldans enkel grej, även när jag gick och funderade på hur jag skulle göra den. Sedan dök det upp en annan idé när vi var på ÖB då barnen önskade sig en väldans dyr godiskalender från Haribo. Jag skulle göra en alldeles egen godiskalender. Till de tre storbarnen!!

Och jag kan ju säga att jag ångrade mig lite efter att ha lovat barnen och börjat klippandet.


Men de blev färdiga och med lite piff av en liten vimpel av tidningspapper.


Nu skulle det vara en godiskalender vilket betyder att innehållet är litet och toarullen därefter. Och för att toarullarna skulle räcka har jag delat varje del i tre delar. Det är betydligt enklare att göra en med toarullar i full storlek om man har tillräckligt många hemma.

Här kommer en liten tut på hur jag gjorde efter vad jag hade hemma

Toarullar
Silkespapper
Klister


Om du gör en paketkalender med hela toarullen kan du hoppa över detta moment med att klippa varje toarulle i tre delar. Jag klippte i mitten på längden sedan delade jag den i tre för att inte trycka ihop den när jag klipper till delarna. Sedan tejpade jag skarven.

Därefter klipper du till cirklar av silkespapper som är ca 1,5 cm större än själva toarullen och klistra  fast dem på ena sidan. Rullarna klistrades sedan ihop och för att lättare hålla dem på plats tog jag hjälp av klädnypor. 

Kartongbitar klipps till efter hur du önskar att huset skall se ut.

Färdigt!


Inspiration till detta hittade jag på Pinterest på den här bloggen. Han gör lite annorlunda men jag hade inte något mörkt papper som jag tyckte var tillräckligt tunt för att kunna göra hål enkelt (för barnen när de ska ta ut godiset). 

Och vet ni vad det bästa med kalendern är. Jo, att man göra en godiskalender om man vill vara onyttiga som oss. Eller en nyttigare variant med torkade frukter och majskrokar. Vill man skippa allt ätbart gör man en aktivitetskalender, leksaks- eller bra-att-ha-kalender. Men det skriver jag mer om nästa gång....

Trevlig kväll!!

2 kommentarer:

  1. Wow og trippel-wow!! For et arbeid! Men så ble de fine også :)

    SvaraRadera
  2. Åh, jag minns när jag och systrarna gjorde toarullskalendrar når vi gick i lågstadiet... Jag kan rekommendera godis med papper runt, annars får allt lätt en bismak av kartong :D

    SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!