tisdag 11 november 2014

Bok i betong
Förra veckan var jag på kurs och sist jag var på kurs var när jag gick på Tillskärarakademin. Men jag fick en fråga av en släkting och tänkte att det vore lite kul. Betong har jag ju gjutit i tidigare. Mest olika löv, en halvfärdig bänk och några misslyckade gångplattor. Det lockade att lära sig att göra en egen form. Första dagen gick de igenom materialet och vi fick gjuta en hel del saker med de formar som de hade. Andra dagen gick de igenom hur man gör för att göra en egen latexform.


Det kalla och ruffiga möter det vackra i en skål som jag inte riktigt vet vad jag skall förvara i. Kanske blir det en kruka till växter i sommar eller så oljar jag insidan och har som skål med gott.


De blandade även till en hink med färgad betong vilket den här formen gjorde sig fint i.


Den här boken är nog min favorit. Ja, ni ser ju alla fina detaljer.... som på riktigt fast ändå inte. Tänk er ett bibliotek ute i trädgården fullt med sådana böcker. Det skall bli mitt och barnens projekt i sommar.För på morgonen när de vaknade och såg alla saker i köket var det det enda de pratade om. Och jag har lovat att vi ska göra massor av pusselbitar och böcker att ha i trädgården. Sen skall vi prova att göra andra saker också, nu när jag vet hur man gör. Så det kommer nog att skrivas en del om det här på bloggen senare. När vi gjort vår första form förstås.

Önskar er en fin dag!!

7 kommentarer:

 1. Men va fint! Jag vill också testa att gjuta i betong. De måste jag prova. Och de blir så häftigt. Kram

  SvaraRadera
 2. Så stilig! Og så fine tingene ble:)

  SvaraRadera
 3. Wow vilken fin bok :)

  SvaraRadera
 4. Gillar verkligen puzzlet och boken. Vill ha dem själv.

  SvaraRadera
 5. åh vilken fin bok du gjorde! jag gjorde i somras en bok, men kanterna på boken jag använde var lite väl slitna och lite väl tunna, så min betongbok blev inte alls lika fin som din!

  SvaraRadera
 6. Det blir lite som att tämja råhet när någon lyckas gjuta så här fina, delikata alster ur betong! Jättefina!!

  SvaraRadera
 7. Boken! Inte hade jag en aning om att en kunde göra så detaljerade gjutformer. Fy så vackert och inspirerande!

  SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!