fredag 21 november 2014

Glöggkalas i trädgårdenI ett hus i skogens slut.

 Låter ju så mycket mysigare än "i en lekstuga på tomten......"
  Vi har ju en flicka som fyllde 10 år i veckan. Och tiden att fira henne med släkten finns inte om vi inte gör det innan Gamla Stans julmarknad drar igång, vilket den gör nu på lördag. Så vi har nu infört en liten tradition där vi firar födelsedagen med jultema. Tråkigt kanske vissa tycker. Att hennes födelsedag mer blir en julfest än födelsedag. Men än så länge är hon nöjd med detta upplägg. Dessutom firar hon ju med oss på själva födelsedagen och har ett kalas med sina vänner senare.Vi höll på hela dagen med att baka (se tidigare inlägg) och dekorera barnens uteplats. Belysningen satte vi upp redan för några veckor sedan och i helgen köptes en liten julgran i kruka som alltid ska stå i trädgården. Den lilla glasskiosken jag byggde i somras fick lite granris och lyktor och här fick det bli en plats för russin, mandlar och pepperkakor. Här stod stora lillebror och serverade.


I lilla lekstugan serverades det glögg av födelsedagsbarnet. Det fanns möjlighet att slå sig ner vid det lilla bordet med granklädd sits. Men glöggen fick man inte hur som helst, utan man var tvungen att lämna in sin tipsrundelapp med ikryssade svar. Tipspromenaden gick mellan mashallernas ljus i trädgården tills man kom fram till den lilla stugan. För det var kväll när gästerna kom och kanske var det lite mörkt. Men allt eftersom de kom fram till stugan blev det ju ljusare.En liten julros har fått flytta in i balkonglådan på stugan och lite mat till fåglarna finns det också.
För att lysa upp lite mer i mörkret köpte vi en  eldningskorg. Och här fick storebror stå och servera grillade marshmallows med kaneldumle.

Japp, alla barnen hittade sin plats efter lite tjafs om vem som skulle göra vad. Det är ju som att leka affär fast med riktiga saker så det var viktigt att det var rättvist fördelat. Men jag säger som vid det läskiga kalaset, att det är så roligt att planera såna här saker med barnen. För det uppskattas verkligen av dem och att se deras engagemang i det är liksom värt all tid det tar att fixa. Och nästan direkt planerades kommande födelsedagar. Nästa är Liten som fyller 2 år i februari. Vad vi hittar på då har vi inte bestämt men vi hoppas på lite snö då kanske.

Trevlig helg!!

Mia

3 kommentarer:

  1. så mysigt... vilken fest det verkar ha varit!

    SvaraRadera
  2. Vad mysigt ni har gjort. Kanske borde vi också införa en ny tradition, fast då får det bli glöggkalas på altanen. Drömmer fortfarande om en friggebod på tomten.

    SvaraRadera
  3. Suuupermysigt!! Som en julsaga :-)!

    SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!