torsdag 13 november 2014

Pärlade omtag till gardinerna


In till syrummet är det bara en smal öppning. Eftersom det är en liten lösning vi själva gjort finns det inga färdiga dörrar med det måttet. Ibland skulle jag önska att det fanns en dörr samtidigt som det släpper in lite ljus och rymdkänsla i rummet utan dörr. Men för att minska lite på draget och för att det röriga rummet inte alltid ska synas har vi hängt upp fransgardiner. De trasslar sig något förskräckligt faktiskt och för det mesta har jag dem uppsatta, i alla fall den ena sidan.


Tidigare har jag satt upp dem med en tygbit, en jättetråkig lösning med tanke på att det var en stuvbit en ojämn sådan. Men nu har jag gjort nya omtag av ett gammalt trasigt halsband som legat i garderoben.


Och visst känns det lite synd att låta så tjusiga pärlor ligga och damma i ett mörkt skåp.Liten satt och letade pärlor i skolådan. Plockade upp en, sade vad det var och la den i en kopp tills den var full. Lite så som de gör när de är 1,5 år.... och nu märker jag att jag hinner med så mycket mer på dagarna för han leker så väldans mycket själv. Då och då kommer han med en bok eller sätter sig mitt knä och bara vill mysa. När han känner att han fyllt på med lite kärlek går han iväg och leker igen. 

2 kommentarer:

  1. Vackra pärlor... härligt att kunna använda dem till nåt bra.
    Och fint det där, att dela livet utan att behöva vara tillsammans hela tiden!

    SvaraRadera
  2. Vad mysigt det låter! Min 1,5-åring vill sällan leka ensam och pärlorna hade han nog smakat på... 😊 Pyssel av det slaget får jag nog vänta lite med, så jag är allt lite avis på dig! Och fint blev det också!

    SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!