torsdag 29 januari 2015

Caramelliga popcorn


Dessa popcorns är helt galet goda. På riktigt livsfarliga då man liksom inte kan sluta äta när man väl börjat. Jag googlade lite på skoj efter recept på caramel popcorn och hittade till en blogg med ett utländskt recept som jag inte alls följt. Läste mest igenom hur man skulle göra och man poppade helt enkelt popcornen först och sedan blandade i den smak man önskade.Eftersom vi i vår familj älskar knäckig smak hittade jag på ett "caramelligt" recept. 

Du behöver;

2 dl färdig poppade popcorn
50 gram smör
0,75 dl socker
0,75 dl sirap
0,75 dl grädde

Koka upp alla ingredienser i en vid kastrull tills den tjocknat som när du kokar knäck. Så ett kulprov kan vara bra att göra så du vet att kolasmeten stelnar ordentligt på popcornen och inte bara smälter och kladdar ner dem. 

Kulprov betyder att du tar ett glas med kallt vatten och lägger i en liten klick smet. När du lyckas forma det till en kula har det kokat färdigt, det brukar ta 5-10 minuter.

När du fått till en bra tjocklek på smeten tar du av kastrullen från plattan och blandar i popcornen. Några varv med sleven och sedan häller du ut det på ett bakplåtspapper och delar på dem  ordentligt så det inte blir klumpigt.

Efter 15 minuter har de stelnat och går att äta..... och efter max 20 minuter är de slut.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!