tisdag 27 januari 2015

En prinsesskrona

När vi var i Japan för några år sedan hade jag några timmar egentid. Då passade jag på att besöka en stor tyggata i Tokyo, och det är ju lätt att plocka på sig en väldans massa fina tyger och sybehör. Men att sedan få tiden till att sy eller komma på vad man vill göra med det är ju inte alltid så lätt.

Men så var vi och tittade i affärer i helgen. (Tänk att den dagen då barnen tycker det är roligt att besöka affärer har kommit). I en barnbutik fanns en massa utklädningkläder. Jag har tänkt att barnen är lite stora för sådant nu men där stod de och provade roliga hattar, svärd och beundrade kläder. Så jag har bestämt mig för att sy lite utklädningkläder. 

Eftersom jag inte sytt på så väldigt länge började jag med en enkel liten prinsesskrona. Vändbar fick den bli, en blommig sida med lite spets och en sida av senapsgult plisserat tyg. Två tyger köpta på två helt olika ställen som ändå passar så fint ihop.

Nu måste jag bara leta i gömmorna efter ett tyg som passar till en prins- eller kungakrona.

6 kommentarer:

 1. Så fin den blev, härliga tyger tillsammans!
  Jag har inte sytt på evigheter, men gav mej på ett par enkla jeans till sonen idag, får väl se om det blir nåt bra av det hela, kanske!

  SvaraRadera
 2. Jättefin!
  Det plisserade tyget höjde verkligen allt, blev sådär lagom kungligt och guldigt.
  / Jennie

  SvaraRadera
 3. Love it,so precious and a very nice and original color choice! Thanks so much for sharing on craft schooling Sunday, great to see you! Since you snuck in at the end of the party,, I may move your link to the beginning of the party on Sunday, either way I'll feature your fabulous creativity!

  SvaraRadera
 4. What a clever mixture of fabrics. It looks lovely both ways.

  SvaraRadera
 5. Superfint! Så smart att göra den vändbar.

  SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!