torsdag 1 januari 2015

SnickerscheesecakeFörra veckan såg  jag att Emilysliv hade bakat en Snickers-cheesecake. Och om man som jag älskar snickers är det ju ett måste. Det väldigt söta som möter salt kan liksom inte bli annat än supergott. Receptet hittar ni här och jag har ändrat lite på det. Som att jag inte rivit ner mjölkchokladen i smeten utan istället smält mörk choklad och brett på den frysta tårtan.  Och populär var den, vi lyckades äta upp hela idag fast i två omgångar då förstås och den kommer garanterat att bakas igen. Men då kommer jag nog hacka jordnötterna lite för jag tyckte att det var lite svårtuggat när de var så stora.


Ur nya julklappsfågelkopparna drack vi te och kaffe. De som fröken slagit in så fint i silkespapper i julklapp till mig.


Och mjölken den hällde vi upp i kossan som var en julklapp från lillebror. Den är så mycket lillebror och man såg hur han riktigt lös upp när jag öppnade paketet. 


Och storebror slog på stort. En fikaupplevelse fick vi föräldrar och inte ville han använda sin julklappspeng utan tog det ur sin egen lilla börs.

I år var första gången som barnen fick en peng att handla någon liten julklapp till varandra och till oss föräldrar för. Så fint att se vad de valde och att de faktiskt lyckats välja något efter deras personlighet och vad de tyckte passade oss. Egentligen kanske inte själva presenten i sig är så viktig utan mer det där att tänka till och komma på något som man vet skulle uppskattas av någon annan. 

Nytt år är det ju också, jag känner att jag hamnat lite efter i allt. 
 Men efter julen fyller jag år och några dagar senare är det nyår. Man hinner ju liksom knappt andas mellan.  Sedan har det varit lite krassligt och trött här hemma men idag kom vi igång allihopa igen. Jag börjar det nya året med ett blogginlägg och lovar mig själv att jag ska ta hand om den bättre nu.

Gott nytt år önskar jag er alla fina som som tittar in här!

4 kommentarer:

 1. Men oj, vilken smarrig tårta. Den måste testas. Tack för receptet!
  Gott nytt år!

  SvaraRadera
 2. Gott nytt år till dej... och så hoppas jag att ni får en lugn start på det nya året!

  SvaraRadera
 3. Jag tycker också att det är vitkigt att barnen lär sig det fina i att ge och inte bara i att få. Jag tycker det blir lite konstigt i familjer där de bestämt sig för att de vuxna inte ska några julklappar. Det blir så konstiga signaler till barnen tycker jag.

  SvaraRadera
 4. Vilken bra idé att barnen får en peng att köpa något för. Viktigt och roligt med framförallt spännande.

  En gång köpte min stora kille en present till oss för egna pengar, jag blev så glad men fick faktiskt lite dåligt samvete för att han la hela månadspengen på mig, dessutom hade han fått varan billigare i affären för han hade inte råd. Mitt hjärta blir alldeles varmt när jag tänker på det.

  Muggen måste ju vara en fullträff. Jag känner inte dig men jag tycker nog att det står ditt namn på den :-)

  SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!