fredag 20 februari 2015

Det där med blomster
Vackert blomster i små vaser, lite finheter i vardagen. Något att titta på och bli lite glad över när man ser i förbifarten blir en harmonisk fristad i vardagens fläng. Så känner jag med blommorna som vi placerar ut i hemmet. Jag ser dem och njuter av dem hur stressad jag än är. Jag liksom stannar upp någon sekund och tänker på hur fina de där blommorna är.


Vanligtvis har jag nejlikor för de håller sig nästan i två veckor. Jag gillar tulpaner, men de håller sig fina alldeles för kort stund. Har man riktig otur blommar de ut efter bara några dagar. Min nya favorit är hyacinterna som nu går att hitta ibland på torget som snittblomma. Jag blandar den gärna med dessa "vaxblommor" som jag inte alls vad de heter, men det var det som stod på påsen. Och någon kvist ecalyptus som för övrigt är väldigt trevlig att ha på toaletthandfatet där den bidrar med en lagom fräsch doft.

Idag skall jag nog köpa lite nytt blomster att fylla i vaserna. Och så ska vi födelsedagspynta för Liten som fyller år idag. Tänk att han redan är två år! Idag blir det bara vi men på lördag kommer farfar och kusinerna. 

2 kommentarer:

  1. Å, så fint...! och härligt med fräscha blommor till helgen!
    Jag fullkomligt älskar tulpaner, det är synd att då inte håller sej så länge.
    Ha ett fint födelsedagsfirande!

    SvaraRadera
  2. Så fint! Ja, ett nystädat hus och blommor kan man leva på länge. Synd bara att det händer alldeles för sällan nu förtiden.

    SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!