torsdag 12 februari 2015

En mycket god efterrätt


Jag är en riktig efterrättsperson... och helst gräddiga sådana. Godis kan jag låta bli men det där med gräddiga efterrätter har jag svårt att motstå. Och just tiramisu är en sån efterrätt som går så fort och är så enkel att göra och man kan äta den efter bara några timmar. Det brukar stå att man helst ska äta den dagen efter men jag tycker den blir för mjuk då så 3-4 timmar är lagom för oss.


Barnmatsburkar är väldans bra till mycket. Jag gjorde ju egna saftglas med lock i somras och nu har jag sparat några till att servera efterrätter i. Lite spetsband  och en pappersfjäril och det ser genast lite festligare ut.


Eftersom barnen också äter av efterrätten byter jag ut konjaken eller amaretton mot kaffe. Vilket blir 2,5 dl kaffe istället. Sedan lägger jag i en skvätt med araksarom för att få till smaken något sådär.

Jag byter även ut mascarponeosten mot philadelphiaost då jag tycker mascarponen har en lite för ostig smak. Annars är det som på receptet. Vill man att den ska se lite extra fin ut pudrar man på cacaopulver innan den skall ätas.

Ett tips för att slippa diska visparna är att börja med vitorna som är känsligast. Sen vispar du gulorna och sist osten.

Finaste tisdagen önskar jag er!

1 kommentar:

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!