torsdag 5 februari 2015

Middagstips


Jag är en sopp-person. Jag skulle kunna äta soppa flera dagar i veckan om det inte vore för barnen. De gillar i och för sig soppa, men man måste äta så mycket mer för att bli mätt och de vill oftast inte äta mer än en liten skål. Så för att fylla ut serveras det toast eller pannkakor till.


Den här tomatsoppan är nog den enklaste soppan man kan laga. Ett liten middagstips såhär på torsdagen. Till tomatsoppan brukar vi antingen ha skurna ostkuber som barnen får fiska upp (ett bra tips när de är små), creme fraiche  eller fetaoströra. Den där oströran är så bra på det viset att man faktiskt kan använda den som smörgåspålägg till måltiden eller äta på frukostmackan dagen efter.


Sedan har vi det där med att plastbanta. Just nu håller vi på att byta ut plastmatlådorna. Denna runda kommer från IKEA, sådär lagom stor för en portion soppa.

Här får ni ett litet recept på vår enkla tomatsoppa

1 förpackning krossade tomater
1 förpackning passerade tomater
1 -2 "förpackningar" vatten

2 msk tomatpure
1 vitlöksklyfta
1 msk buljong
1 liten gullök
2 msk ajvar
Färsk basilika och oregano

Tips på bra ekobuljong utan socker och jäst är den från Biofood och finns att köpa här. En ny sida vi upptäckt med massa ekoprodukter till bra priser!

Bryn löken i smör och tillsätt ajvar och tomatpuré. Sedan häller du i de krossade och passerade tomaterna och vatten. Låt småputtra för att få smakerna att blandas.

Kryddor efter egen smak men vi har förutom salt och peppar lite oregano.

Och så här gör du en fetaostcream

1 förpackning fetaost
3 msk creme fraiche
1msk grön kryddblandning från Urterkram. Men det funkar självklart med andra kryddor också.

Blanda ihop allt väl. Och klicka i soppan eller bred på smörgåsen.

Hoppas det ska smaka!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!