tisdag 17 februari 2015

Virkad mössa med lurvig bollDet där med att hinna med egentid med barnen är ju inte det lättaste. Oftast går vi iväg allihop men ibland då och då delar vi upp oss. Som de två gånger om åren då jag och fröken går på syfestivalen. Helt ensamma är vi ju inte då hennes kompis och mamma följer med, men det blir ändå en lugn trevlig stund. Och den där flätan gör jag ofta när vi ska gå någonstans. mest för att vi inte hinner på vardagarna. En fläta som börjar på sidan och virkar ner och runt och upp igen. En liten snodd och hårspänne för att hålla flätan på plats uppe.


I år köptes lite garn. Och för en gång skull hamnade den inte direkt i garnkorgen utan jag började virka på en gång.


Grått garn i ull och akryl som fröken själv har valt. Egentligen är jag inte så förtjust i akryl men den var mindre stickig än de där i 100 % ull. Det är ju bättre med en blandning och att mössan används än att hålla sig till ullen och den sedan hamnar på hyllan


Tofsen var ett måste, för fröken har önskat sig en sådan toffsmössa länge. Den är inte gjord  av äkta päls vilket var viktigt både för mig och fröken. Vi köpte den här fast på syfestivalen då och jag märkte nu när jag länkade att de inte fanns inne. Men om intresse finns är det nog bara att maila henne. Så här ser den där pälskragen ut. Den som blev för stor för fröken och lagom för mig. Passar lite fint till frökens nya mössa.


Min absoluta favorit på mässan är Bollans knappar. Det är inte stort men så otroligt mysigt. Alla knappar är gamla och några till och med fastsydda på kartor. Kartor som man knappt vill klippa loss knapparna från för att det ser så fint ut. Vi köpte med oss några till frökens nya kappa som jag börjat sy på. För jag lyckades ju krympa den gamla till en 2-årings storlek istället.

2 kommentarer:

  1. Vilken söt mössa och finfläta!

    SvaraRadera
  2. Åh, nej, krympte du en kappa som du själv har sytt?! Så tråkigt! Mössan är jättefin och jag håller med dig om att man vill använda "riktiga" material men ibland måste man ju göra som kunden säger ;-)

    SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!