tisdag 17 mars 2015

Gröna smoothies


Havremjölk, riven ingefära, avokado, banan, chiafrön och en skvätt juice. En bra start och grundsmothie där barnen lär sig alternativ till bär- och yoghurtsmoothies. 


Avokado, ingefära, havremjölk, banan. Grönkål kan smygas in när barnen lärt sig gilla den första. Toppa med supernyttiga chiafrön som du bland annat hittar här.Dessutom har vi nu köpt oss en juicepress också, ingen dyr variant. En billigare på prov för att se om det är något som vi kommer att använda. Första juicen gjordes av stora sonen. Rödbeta, morot, grapefrukt och mango. En syrlig men upprfriskande juice och det är verkligen lite lyx att kunna göra sin egen juice så här. Som smakar som de man köper i affären men till en mycket bättre pris. Och det bästa är att den håller några dagar i kylen. Vilket gör att du kan göra en mängd som räcker i några dagar och förvara i flaska i kylen.


Grönkål, fänkål, tomat, avokado smoothie... den nyttigaste hittills.
 Smaken av kål blev starkare och starkare för varje dag.

Boken hittar du bland annat här. Och bilderna gillas massor där innehållet presenteras i text och fina bilder på ingredienserna. Dessutom står det vad den är bra för vilket gör att man blir ännu lite mer inspirerad till att prova nya.

Det bästa är att barnen också tycker att det är roligt vilket är ett stort plus då man faktiskt kan få dem att blanda i annat än frukt.

1 kommentar:

  1. Härliga smoothies. Jag får nog prova någon av dessa, då jag införskaffade en ny mixer förra veckan. Tack för tipsen.

    SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!