torsdag 9 april 2015

Marshmallows blommor


Jag följer en sida på Facebook som är lite som pinterest. Förra veckan länkades det till en video som visade hur man med en marshmallow kunde göra en blomma. Så när vi i förgår grillade passade jag på att göra lite blommor som barnen kunde grilla. Fast det slutade med att jag stod där och grillade och de väntade inomhus så pinnen blev lite för kort vilket gjorde att det blev lite varmt om händerna när man grillade.Och för den som vill prova kommer en liten beskrivning. 

Du klipper en marshmallow i fyra delar fast de skall fortfarande sitta ihop ca 1.5cm uppe.

Sedan vrider du till blombladen och trycker ihop första och sista bladet så det sitter ihop.

Sen klipper du en bit av en ny och delar den lilla i två. Rulla sedan ihop den med kladdiga sidan inåt och klipp ev bort en bit på botten om den inte är tillräckligt kladdig innan du sätter fast den i mitten på blomman.

Bladen hittade jag på själv och de gjorde jag av en marshmallow jag delat på två och sedan klippt upp och vridit till och klistrat fast bakom själva blomman. 

Ett litet tips är att ha lite potatismjöl på saxen när du klipper annars är risken att saxen liksom kladdar ihop och klipper lite dåligt.


Nu var det ju så att de på videon var vita och de sprayade på ätbar färg. Men jag hade turen att hitta färgade marshmallows på amerikanska hyllan i mataffären vilket gjorde det hela lite enklare. Ännu lite roligare blev det då de faktisk hade olika smak. Till och med liten kommenterade vad det smakade när han smaskade i sig sin.

3 kommentarer:

  1. mmmh yummie! i think i should try this too... look on my blog....
    great hugs from germany
    http://kreacaro.blogspot.de/

    SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!