tisdag 2 juni 2015

Frukostbricka


Godmorgon!

Det där med att äta frukost i det lugna. Det händer inte ofta nu för tiden. Liten har nämligen ett förskräckligt morgonhumör. Det är som om han liksom behöver minst en timme att vakna upp. Och jag måste äta frukost fort annars sjunker mitt blodsocker och jag blir inte på bästa humör så det går ju inte att vänta ut honom. Men ibland händer det att jag hinner fixa frukosten och sedan äta den i lugn och ro. Och faktiskt hinna ta en bild utan att bli tokstressad.

Jag äter samma varje dag. Havreyoghurt med godaste och mest prisvärda ekologiska äppelmosen från Urterkram.  Den hittar ni inne hos Bodystore för en mycket billigare peng än andra märken. Den enda nackdelen är att den inte håller så länge vilket ofta är problemet med ekologiskt. Men jag och liten äter nog en sån i veckan. Ibland delar även de stora barnen på burken med oss och de har det på sina flingor med mjölk och weetabix.

I yoghurten har jag även lite chiafrön, gurkmeja, spirulina, kanel, russin och cocosflingor. 

Glutenfritt knäckebröd med skinka och massor med grönt ett måste varje morgon. Ett ägg om det finns färdigt i kylen. Det är verkligen något jag kan rekommendera. Att koka fler ägg och spara i kylen. Perfekt när man känner sig lite hungrig eller vill göra en snabb frukost.

Just denna dag hade jag även turen att pappan gjort smoothie. Men oftast är det bara grönt te jag dricker.

Ja lite så ser min fruktost ut. Vad äter du?4 kommentarer:

 1. Det där såg ju hur gott ut som helst... jag äter flingor och mjölk, med inget mer.
  Jättetråkigt. men gott! :-)

  SvaraRadera
 2. Hej hittade hit via en annan blogg :)
  Jag har svårt för frukost direkt men börjar alltid med juice kaffe och smörgås, men helgerna blir det oftast brunch istället då har vi allt haha inklusive nutella som mannen och barnen älskar…
  Ta hand om dig
  KRAM Sanna

  SvaraRadera
 3. Tack för en fin sida! Trenden att äta glutenfritt växer och folk som slutar äta gluten och ibland även mejeriprodukter mår i regel mycket bättre. För ca 2 år sedan sökte jag på nätet för min fibromyalgi, ledvärk och min mage som krånglat så länge jag minns och hittade en blogg som relaterade till mina besvär, och där fanns även böcker av Michael Håkansson som heter "gluten och mjölk-källan till moderna sjukdomar" och handlade om gluten. Jag köpte dessa (kan verkligen rekommendera dem) och efter att läst dem slutade jag med först gluten och sen mejeriprodukter och idag mår jag toppen. Här är en länk till författarens blogg som är ganska välbesökt: http://gluten-celiaki.blogspot.se/

  SvaraRadera
 4. Amazing blog and very interesting stuff you got here! I definitely learned a lot from reading through some of your earlier posts as well and decided to drop a comment on this one!

  SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!