lördag 13 juni 2015

Lupiner och grankottssirap


Första dagen på lovet. Efter skolavslutningen plockade mellanpojken sommarblomster och ställde på bordet. Gillar massor att han uppskattar de där fina vilda blommorna som växer.


 Att han liksom jag gillar att det växer blommor i trädgården och vilt utanför. Sånna man grattis kan plocka in och ställa på något bord inne.


Något annat man kan plocka är ju de där granskotten. Jag och liten tog en liten korg till skogen och plockade med några och provar för första gången att göra egen gransirap. Känns ju inte riktigt som det nyttigaste men jag bytte ut det vanliga sockret mot ekologiskt rörströsocker. Och receptet vi använt oss av hittar ni här. Vi återkommer med hur det gick och smakade senare i veckan.

Då har sommarlovet börjat och det innebär ju att det blir mycket tid i köket. Känns som man inte gör så mycket annat än och förbereder eller plockar undan efter måltider. I år har jag en plan. En måltidsplan som förhoppningsvis skall underlätta och minska springet efter glass, mellisar och snabbpizza till lunch från affären.

Önskar er en trevlig helg!
2 kommentarer:

  1. Härligt med vilda blommor... Tänker varje dag att jag ska plocka ett fång, snart kanske?!?

    SvaraRadera
  2. Hi, Really great effort. Everyone must read this article. Thanks for sharing.

    SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!