söndag 7 juni 2015

Marängtårta


Vi hade några äggvitor i kylen sedan förra helgen.... 


...så vi bakade en marängtårta. Och man kan ju undra om det är ok att äta sju dagar gamla vitor men jag kan meddela att ligger de i en tät burk i kallaste delen av kylen så det gick faktiskt utmärkt. Vi blev i alla fall inte sjuka och de luktade inte konstigt alls.


Hejsan hoppsan, 

Trädgården är alldeles underbar nu. Frukt och bärbuskar börjar få blomster och snart fylls de av goda frukter. Vi börjar även få lite ordning i trädgården, mycket kvar men känslan finns där. Smågruset är lagt och jag flyttade ner bordet och bänken vilket gör att det känns lite som en gammal trädgård med grusgångar och knotiga äppelträd. 

Ett recept till den som känner för att baka en liten marängtårta. Till denna har jag använt 4 äggvitor och 2,75 dl socker som jag vispat till fast maräng. Sedan vände jag i ca 0,5 dl kakao och gräddade hela botten i 130-gradig ugn tills den stelnat. 

 Bottnarna dekoreras och fylls med en blandning av grädde, turkisk yoghurt och florsocker.  Jag brukar ta lika delar yoghurt och vispad grädde och florsocker efter hur söt den önskas vara. Därefter lägger vi på alla goda bär som vi hittar. Årets första jordgubbar har köpts men blåbären plockades förra sommaren, likaså björnbären.  Den lilla citronmelissen växer vilt i trädgården och är nu redan så stor att vi kan dekorera flera hundra tårtor. Så tips på saker att göra med citronmeliss mottages gärna.

3 kommentarer:

 1. så härligt, idylliskt det ser ut i er trädgård... och nja, man blir väl aldrig riktigt färdig, att ha trädgård känns som ett ständigt pågående projekt, fast det är ju charmen med det hela!

  SvaraRadera
 2. Gör lemonad på melissen!

  SvaraRadera
 3. Ser mysigt ut i er trädgård. Och tårtan ser fantastiskt god ut!!

  Kram Pernilla

  SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!