söndag 18 oktober 2015

En gömd bowlinghall
Vi var och hälsade på vänner nära Nynäshamn i helgen och passade på att besöka Häringe slott på vägen hem. Där åt vi en god lunch och utforskade den otroligt vackra miljön utomhus.Gungade under det stora hjärtformade trädet...


Beundrade det vackra röda vildvinet....


Sedan gick vi tillbaka...


Alltså den där poolen, tänk att till och med en pool kan se fin ut i denna vackra miljö.


Och att gå med barn är nästan det bästa på sådana här ställen. De utforskar och hittar en massa som man förmodligen inte själv skulle sett.Som den här gamla bowlingbanan! Ni förstår ju lyckan i barnen, att få prova på att vara kägelpojke. Det var liksom tusen gånger roligare än att spela. Min pappa brukade berätta för mig om när han var liten och jobbade som kägelpojke. 


När omgången är över ställs käglorna upp för hand och klotet skickar man ner i rännan.Som sedan rullar, snurrar upp och lägger sig uppe där man sedan plockar det supertunga träklotet med  endast två hål. De var så tunga att det kändes som om fingrarna skulle gå av när man svingade kloten.


När vi skulle genom entrén hittade barnen en korg med tennisracket och självklart skulle även tennisplanen provas. 

Älskar sådana här platser där det inte är så mycket folk. Där man kan låta barnen springa runt och utforska utan att det behöver köpas massa saker. Gamla platser som är bevarade så fint. För det är svårt att hitta sådana platser i Stockholm, det är så mycket folk överallt. 

Nu kan man ju kanske tro att jag inte gillar människor vilket inte är fallet men det kan bli hysteriskt mycket människor ibland på vissa ställen och det gör lite att själva upplevelsen inte kommer till sin rätt. Och mitt i all den där vardagsstressen känns det som man vill göra något lugnt. Att bara vara och flyta med men inte alltid behöva gå till skogen för att känna det lugnet. Här fanns allt det där barnen gillar fast utan stress och en massa människor, allt med en otroligt vacker omgivning.

4 kommentarer:

 1. Underbart! Ser ut att ha varit en riktigt fin dag!

  SvaraRadera
 2. Vilken härlig plats. Underbart med nyfikenhet och upptäckarlusta!

  SvaraRadera
 3. wow, vilket ställe... underbart med sådana där stunder tillsammans!

  SvaraRadera
 4. Only perseverance will make us successful, and that the source of perseverance and unwavering, resolute take measures needed to achieve success

  _________________________
  I find a funny game,let'go!
  But I even have this higher, you'll take a look: Cheap RS Gold and http://www.rsgoldfast.com/

  SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!