torsdag 8 oktober 2015

En torsdagsmiddag




Det är så trevligt att kunna gå ner till centrum på lördagar och köpa direkt från de som odlat eller tillverkat det goda. För allt blir nästan lite godare när man köper direkt och inte i butik.


Tre små goda ostar köptes senast på "bondens marknad". Jag är så glad att våra barn också uppskattar det där. Första åren åt de bara brie men nu har de nu börjat gilla de flesta dessertostarna och de gör ju att vi kan köpa fler att provsmaka.


Ekologisk honung att hälla på nygräddade pannkakor, gjorda på ekologiskt mjöl från marknaden.



En blandning av sesamfrön, pumpafrön och solrosfrön som torrostats. Det är något som vi brukar ha hemma alltid. Gott på salladen eller soppan.


Älskar hur blomster från trädgården är lika vacker när den vissnat. Flera dagar kan jag låta dem stå på bordet så. Tills vattnet blivit brunt och luktar lite skumt och frön och torkade blad faller ner på bordet och börjar skräpa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!