fredag 13 november 2015

Helgens kalasande
Mellan hade 9-års kalas tillsammans med två vänner. Och de önskade sig ett läskigt kalas. Så så fick det bli. Vi började ute med att grilla marshmallows i vedkorgen samtidigt som det serverades varm äppeldricka i lekstugan.


Sedan fick de gå in och äta fingerkorvar. Som vi gjorde såhär: Vi  delade korvarna på mitten och sedan gjordes  tre snitt på två ställen för knogar och två för att få en nagel på fingertippen. Eftersom de var halva delade vi även korvbröden.


Drickat serverades med isblock av frysta engångshandskar. Vi lät nämligen de ligga kvar i handsken då den första gick sönder när vi försökte ta ut den. Och bilden är ju tagen efter kalaset då tiden och kamerans batteri liksom tog slut. Men vi hade röd dricka i bålen.


Efteråt en liten läskig skattjakt i skogen. Barnen målade lapparna med färg och jag eldade kanterna så det skulle se gamla ut. I skogen letades det inte bara efter ledtrådar utan där stod läskiga varelser och gömde sig (föräldrar).


Den läskiga skatten hittades tillslut i en gammal vedbod och bestod av sådana godis blodpåsar som hänger i grenen. De tyckte det var en väldans rolig skatt tills de smakade på dem.


När skatten var funnen fikade vi ögoncakepops. Mellan hade gjort dem hos en av kompisarna och om jag inte minns fel var de gjorda av oreos och philadelphia sedan doppade i vit choklad. Super goda!!!Och jag bakade en tårta efter önskemål av ena födelsedagsbarnet som ville ha en godistårta. Tårtgrunden är en mortotskaka och frostingen innehåller lime. Sedan fick barnen dekorera med godisdjur och en liten godisgömma inuti kakan hade vi också.Och det ser ju nästan ut som häxans hus i Hans och Greta.


Barnen gick sedan hem mätta och belåtna med en godispåse av vinylhandske. Och födelsedags killarna de lekte vidare någon timme till och mellan tyckte det var det bästa kalas han haft. Och jag hoppas de andra två också tyckte det.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!