tisdag 1 december 2015

Liten tomtedörr och paketkalender


Den 1:a december och Litens kalender står färdig. I år återvändes frökens gamla kalenderstrumpor och storebrors julgran av pinnar som gjordes för två år sedan.


Det som gömmer sig i de små strumporna är denna krubba med figurer.  Den som även varit gömd i de stora barnens första adventskalender. Eftersom liten är så mycket yngre minns han ju inte den från de två tidigare jularna. Och strumporna sydde jag för några år sedan av en gammal finstickad tröja och ärvda band. Beskrivning hittar ni här.


Sen tyckte jag att vi behövde en liten tomtedörr. Så jag tog koppen med barnens gamla glasspinnar (som jag sparat till något roligt pyssel) och lyckades få ihop en dörr, fönster, välkommen-skylt och en liten stege.


(Nu ser jag att väggen är prickig och hur vi lyckats få bruna prickar i hallen på övervåningen är ett mysterium. Inte gick de bort med vatten heller)

Samlare som jag är hade jag även en burk med ekollon som jag tänkt pyssla med. Dock visste jag inte vad jag skulle göra men det är ju lite så med pysslande. Man börjar och vips så kommer idéerna under tiden som man pysslar.  En hatt fick bli dörrhandtag och några fick bli ekollon-klockor på dörr och krans. Tandpetare målades vita med lite svart på toppen de ser de ut som ljus. 


Och kransen har jag gjort av grönt papper som ligger i vissa av leveranslådorna från butiken. Jag har klippt en ca 2,5 cm bred och 20 cm lång pappersbit. Limmat en ståltråd i mitten på ena halvan, vek över och klippte små fransar. Vik dubbel, tvinna lite och rufsa till fransarna så det ser ut som barr till fönster dekoration. Och forma till en krans till den som sitter på dörren.


Just den här dagen var Liten på gott humör och pysslade på han med. Det klipptes lite och klistrades stora paljetter. Det underlättar ju väldigt mycket för mig när han är på pysselhumör. 

Det bästa med denna kalender och tomtedörren är att de endast kostat mig 4 loppisbilar och två kritor (för att fylla upp till 24 paket), lite ståltråd och klister. Resten hade jag hemma och det är till och med så att jag använt mig av förra årets sparade paketpapper. För håller man ihop pappret med snöre finns ingen tejp som har sönder paketet när man öppnar. Snålt kan ju tyckas men jag tänker att det är bättre för miljön. 

2 kommentarer:

  1. Både jag själv men framför allt mina barn önskar nog att jag hade varit lite mer pysslig av mig... Fantastiskt fint!!

    Kram Pernilla

    SvaraRadera
  2. Lindas inspirações. Tenha um belo dia.

    SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!