måndag 18 januari 2016

Brownies med pekannötter och vit chokladsås
Storebror och jag bakade brownies i söndags.


Med mörk chokladtryffel, pekannötter och vit chokladsås.Och liten han är inte alltid på humör när jag skall fota. Men idag gick det ju riktigt bra. Kan bero på att jag gjorde det direkt efter lunchen och fikat. Så han var så mätt att några kantbitar räckte för att hålla honom nöjd.


Sen byggde han hus i bakskåpet. Han brukar göra så den lilla. Öppna dörrar och luckor och säga - Här bor jag!! Vill du komma och hälsa på? Ring på klocka. Han har ett stort behov av lugn och ro. Att gömma sig i små utrymmen gör honom lugn och fri från massa intryck som lätt skapar oro och dåligt humör. 

Och receptet på dessa hittar ni här. Vi tog endast 2dl socker och det blev gott det med. Och pecannötterna strödde vi på medans tryffeln var mjuk och vita chokladsåsen var en bonus. För det var ju tänkt att vi skulle ha vit chokladtryffel på men den stelnade inte riktigt så mörk gjordes och den vita ringlades på efteråt.

Nu så är det ju så att den är lite farligt god. Så god att man helst inte vill dela med sig utan smaska i sig hela själv. Så när vi igår fikade till Min bror kollokungen (som för övrigt är en serie vi verkligen rekommenderar er att titta på med era barn ) var jag så snål med bitarna att alla kommenterade den lilla biten. Men jag ville ju ha kvar till eftermiddagsfikat i veckan och om alla fick äta så mycket de orkade skulle den ju ta slut. 


1 kommentar:

  1. De ser verkligen farligt goda ut! Jag förstår att du inte vill dela.

    SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!