lördag 30 januari 2016

Den lilla affären
I torsdags fick vi nycklarna till vår alldeles egna lilla butik. Dörren in är den till höger och skyltfönstret är det med lappen om öppningen. Vi får även skylta i fönstret till vänster om vi vill. Sedan behövs det ju en skylt som säger vad butiken heter.  Känner att det är lite "Lotta på Bråkmakargatan" över huset och affären och tänker mig en hängande skylt, men det syns ju inte från vägen. Så vi måste nästan ha en på huset.....Oval, rektangulär, vad tycker ni?


Inne är det ganska så nött och även om jag gillar den söta rosablommiga tapeten måste vi tyvärr måla över den. För det gick inte riktigt att få rent den och det var en del hål. Denna väggen har jag nog minst planer på. Ev ett lekkök till vänster om fönstret.


Här tänker jag mig en kafédisk och affärsvägg. Med lekmat då förstås.Letar massor efter ett stort brunt skåp som ska få vara ett bak- och kalasfixarskåp på väggen till vänster.


Här blir det en vägg med inredningsaker för vuxna. Kökshanddukar, godsaker att ge bort, ljuslyktor och andra finheter.


Ett mellanrum som kommer bli syhörna och här kommer även kassadisken stå.


Kläder jag sytt får en plats här. Och ev senare inköpta kläder.


Till vänster vid det vita skåpet tänkte jag mig en utklädningshörna. Har inte samlat på mig så mycket ännu men ska nog hinna med det tror jag. En stor spegel tänkte jag mig så man kan se hur man ser ut.


Bilar under vänstra fönstret och fina hårsaker under högra.Pussel och bokhörna.


Hej där!

Nu så börjar snart allt det där roliga. Igår var jag och fröken och tvättade väggar och spacklade hål. Kanske lite mindre roligt. Men idag börjar vi måla och på söndag hoppas vi på att få in golvet. Och just nu så är det väldigt rosa och väldigt rött. Tycker att båda tapeterna är väldans fina. Det rosa rummet som jag skrev om i början är nött, håligt och har mycket missfärgningar från avgaser (tror jag) som inte gick bort i tvättningen. Och det röda är fint men tyvärr för mörkt och mönstrat vilket gör att sakerna i butiken inte kommer att komma till sin rätt. Fast jag kan inte låta bli att fundera på om  en vägg i röda rummet ska få behålla tapeten. För tänk er en utklädningsdel, lite teater med sammetsgardiner och guldiga speglar. Eller blir det liksom konstigt med vita väggar och en yttepyttig röd medaljongfondvägg ?

Just nu är allt väldans stort och tomt. Jag har redan köpt på mig lite loppisfynd och sen har vi en hel del möbler hemma. Men fortfarande är det mycket yta och möbelbrist.
Vi tänkte att nästa helg får bli en "åka på loppis och leta fina möbler"-helg. Eller så klämmer vi in lite sån tid i helgen med. Vill ju så gärna börja flytta in och inreda.

Den 14 februari tänkte vi ha öppning. Det var visst alla hjärtans dag, många kommenterar att det inte är det så väldans bra, men jag tänker att det är söndag. Jag har hela lördagen och baka och småfixa inför öppningen. Och det finns väl ingen som måste fira alla hjärtans dag hela dagen. Eller tänker jag knasigt? 

Önskar er en trevlig helg!

6 kommentarer:

 1. Men åh, så spännande med en egen butik! Och visst är det Lotta på Bråkmakargatan-känsla över huset! Tänk att det finns sånt här fortfarande. Förstår att du behöver måla allt vitt för dina varors skull, men visst kan du spara en röd vägg för det "teatrala"! Häftigt ju! Jag minns vår "förfärliga" hall som svärfar fick tapetsera om innan jag kunde flytta in i huset: medaljongtapeter i mörkröd sammet och guld! Idag kan jag tänka att den där tapeten nog egentligen var fin och dyr, men den hade passat bättre någon annan stans än i vårt 60-talshus. Lycka till med butiken!

  SvaraRadera
 2. så roligt... det kommer att bli helt underbart!
  Jag tänker mer, jösses, så snart. Men annars tycker jag att alla-hjärtans-dag är perfekt, då kan man ju göra en tur till dej som en happening på dagen!
  Lycka till med allt fixande!

  SvaraRadera
 3. Vilket härligt projekt! Spara lite tapet, du kan ju alltid måla över den senare om det känns så :) Eller spara bara en mindre bit som du hänger en fin ram över, kunde också vara effektfullt som bakgrund till ett vitt plagg eller föremål. Lycka till med butiken!

  SvaraRadera
 4. Åh GRATTIS! Så himla kul, hoppas att du skall trivas och att affärerna skall gå bra! =)

  SvaraRadera
 5. Spännande :) Ser ganska så rymligt ut så här på bild, men det fylls säkert snabbt med alla härliga saker.

  Ett tips är att provtejpa de olika områden för att se att det fungerar och att det känns bra att promenera igenom butiken med allt man köpt ;)

  SvaraRadera
 6. Lycka till!! Ska komma förbi när du är på plats ����

  SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!