tisdag 26 januari 2016

En molnig hallmatta


När storbarnen gått till skolan blir hallen tom.


Hallen med nymålat rutgolv och ny stor hallmatta.


Hallen med skylten på tvättstugan som säger att den är öppet dygnet runt. Och extra hängare på dörren till alla byxor som ska hängas på tork efter vinterlek ute. 

Godmorgon!

Så har hallen äntligen fått sig en ny större hallmatta. Vi köpte en stor på metervara och klippte till en molnformad variant inspirerad av en tjej på Instagram. Dessutom gör hon ju de finaste smyckena också. Majas punkt  heter hennes lilla webbutik för den som känner att den behöver ett par tjusiga örhängen, halsband eller nyckelring. 

Sen kan man ju undra varför en vanlig rak inte passade fröken. Det var ju så att jag tycker det var lite finare än att bara snedklippa den. Och då kanske någon undrar varför den inte bara kan vara som den är. Jo för att jag inte vill att mattan skulle täcka ytan vid dörren in till tvättstugan. Vill gärna att det skulle gå att torka golvet utanför så man inte drar in massa smuts i tvättstugan. 

Nu  känns faktist hallen mycket större. Jag vet inte om det är ommöbleringen eller om det är den stora mattan som gör det. Kanske en kombination. För den där hallen är ju egentligen inte så stor. Och vi är ju några som skall få plats med våra saker. Nästa steg är att få ordning på förvaringen till höger.

Om det är någon som känner för att göra en själv så kommer mattan från Bauhaus och vill man inte klippa den på fri hand som jag gjorde kan man rita med penna på baksidan och klippa efter det. Glöm då inte att den måste vara spegelvänd då du vänder på mattan sen...

1 kommentar:

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!