tisdag 16 februari 2016

Solig blomsterkaka




Det var länge sedan jag bakade. Och nu när värsta tröttheten lagts sig och huvudet kunde få tänka på något annan än den där affären kände jag för att baka. 


Liten som knappt sitter still stod där och skrapade ur den där nästan tomma bakskål i nästan 15 minuter. Och då och då torkade han sig om munnen. För om det är något han ogilllar är det kladd.


Idag bakade vi med ekologiskt bakpulver för första gången. Gick ju väldans bra det med trots att den ser lite annorlunda ut mot vanlig.


När kakan var färdig sprinklade vi den med finaste blomsterströssel. En liten nyhet som vi kommer att sälja i affären och kanske även i webbutiken om det finns intresse. Torkad blåklint, rosa blåkllint och ringblomma är allt som den innehåller. Smakar egenligen ingenting men är väldig vacker att strössla över bakverk och sallader. 


Och färgen på kakan. Alldelse gul som den värmande härliga solen idag. För det blev en solig dag idag. Och vi gick en liten promenad jag och liten. Han gömde sig från solen och jag njöt av värmen från solen.

Recept kommer här för den som vill göra sig en egen solkaka.

3dl vetemjöl
2,5dl socker
3 stycken ägg
2tsk bakpulver
50 gram smör
1dl vatten
0,5 gram saffran


Vispa ägg och socker vitt och pösigt

Smält smöret och lägg  därefter i saffranen och vattnet

 Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i ägg och socker smeten

Häll sen i smöret och rör försiktigt.

Smöra en form  (ca 20cm ) och strö i cocosflingor innan du häller i smeten.

Grädda tills kakan är klarar stickprov



Till frostingen har jag använt

100gram philadelphia
25 gram smör
1dl florsocker
skal från en citron och lite saft från den

Blanda först florsockret och smöret innan du lägger i philadelphiaosten och citronskalet.

Smeta på och har du blomster strössel strösslar du på det.


1 kommentar:

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!