onsdag 3 augusti 2016

Ulriksdals slottsträdgård


Vi gjorde en utflykt till Ulriksdalas slottsträdgård för vårt årliga besök idag. 


Att låta barnen springa runt fritt och plocka av grönsakerna som just nu är redo för skörd och lägga i sina korgar.När man känner sig nöjd med skörden rensar och städar man . Liten han slängde det mest direkt i kompostkorgen så de stora fick gå igenom den efter honom.Sen har vi växthus shoppen med en blandning av växter och inredning.Och allén av äppelträd. Där liten såg så väldan liten ut när han satt där och kliade sig på sitt lilla myggbett.


Ett hav av blomster och massor av inspiraton.Lite blomster plockade vi med oss hem. En bukett färglada finheter.


Hej där!

Nu så har vi haft vårt årliga besök på Ulriksdalsslottsträdgård. Alltid lika nöjd och så glad att det finns ett sånt vackert ställe. Barnen älskar att går runt här med sina korgar och plocka av de grönsaker som är redo för skörd. ATt de även får se hur grönsakerna växer är välsans bra för det ser man ju inte i affären.

Ett minus är att deras restaurang som har fantastiskt utbud är lite litet. Vår tanke var att fika där men kön gick ut långt bland växterna att det liksom inte hanns med. Men så fick vi istället massa plats för stans godaste sushi. Och nöjda var vi över våra grönsaker och blomster ändå.


1 kommentar:

  1. A colheita foi farta. Que legal. Você me inspirou a fazer uma horta.
    Tenha um ótimo fim de semana.

    SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!