tisdag 29 december 2009

HURRA FÖR MIG!


Idag fyller jag 31 år


Sachertårta är en chokladtårta med aprikosmarmeladsfyllning. Jag har dekorerat min med grädde eftersom jag tycker att de är gott att ha till.

Vår favorittårta efter Leilas chokladpavlova är sachertårta. Eftersom vår gula elvisp från 7o-talet gick sönder sist jag gjorde maräng fick det bli en tårta man inte behövde visp till. Vi gick till affären för att köpa choklad och kom hem slog upp kokboken och såg då att det visst behövdes en elvisp. Men man behöver inte vispa lika mycket som när man gör maräng, ni som har gjort egna maränger vet att man måste vispa länge.

Rotade runt i lådan och hittade denna handvisp, även den från 70- talet. Tur att jag inte kastar något... Men det var inte det lättaste att vispa smör och socker med den, allt fastnade i visparna och skålen for runt hela tiden. När äggen kom i gick det bättre men jag fattar inte att jag lyckats göra något med den där tidigare. Jag kommer fortfarande ihåg att jag suttit och vispat grädde med den utan problem. Det kan ju hända att den blivit lite skev eftersom barnen använt den som propeller när de lekt flygplan i soffan.


Tur att jag har dessa två redskap en stor bra gummiskrapa och Tupperwears spritsare. Man kan byta sprits utan att behöva öppna hela. Det är bara att skruva,byta och forsätta.

jag fick en fin lykta av Kenneth med små hjärtan

och ett vit hjärta av Elliot som han köpt med sin lön han fick när han var med pappa på jobbet idag. Den fick bo i amarylliskrukan.


Juliette gjorde en fin liten teckning. Leonards present har jag inte fått ännu den kommer nog ikväll och det skulle vara en av hans små hundar (den vita).

Ikväll blir det hämt-sushi, vi brukar beställa en stor familjetallrik med 54 bitar eftersom barnen också tycker att det är gott. Sedan blir det tårta till efterrätt. Kalas för släkt och vänner tar vi en annan dag.

16 kommentarer:

  1. Stort grattis till dig gamle vän!!!
    Vi sitter här och hurrar!!!

    Stora kramisar
    A-C xx

    Ps. Visst är det fint med en sommarbild som det snöar i. Passande att den är tagen i Colombia :)

    SvaraRadera
  2. Grattis! Hoppas du har en fin födelsedag! Tårtan ser god ut. Du frågade om mina amaryllisar. Jag har testat både att "övervintra" dem inne som vanliga krukväxter och att ställa ut dem över sommaren. Bägge har fungerat och jag har aldrig plockat upp dem ur jorden innan nästa blomming. Ibland fyller jag på lite mer jord eller planerar om som en vanlig blomma. Tyvärr blev flera förstörda en sommar då de blev för blöta och ruttnade :-( Men i övrigt har det fungerat bra. Det gäller bara att ge ordentligt med näring innan blomman vissnar ner. Sen brukar de snällt blomma om under vårvintern. I år fick jag ovanligt nog en fin under hösten och två precis till jul och advent!!

    SvaraRadera
  3. Stort grattis på din dag! Perfekt att fira födelsedagen med sushi! Jag älskar sushi och skulle kunna äta det riktigt ofta.

    Angående Nordljus - så är jag representant för företaget och säljer deras heminredningsprodukter på hempartyn nu när jag är föräldrarledig. Jag drömmer om en egen inredningsbutik och webbutik men ännu är det bara en dröm och jag tycker att det är jättekul med Nordljus sortiment.

    Stor kram på din dag!

    SvaraRadera
  4. Hej Vännen!
    Stooort GRATTIS på födelsedagen!!

    Vilka fina presenter du fått, Julietts teckning är såå söt!

    Ha en fortsatt trevlig dag!!

    Kram Jenny

    SvaraRadera
  5. Gratulerar på Stora dagen! Hoppas du har en fin dag! Mums, vilken kaka! En liknande visp har vi ärvt från min mormor. Ibland vispar jag med handvispen istället, bara för att det är trevligare (och det inte är bråttom). Söta presenter.

    SvaraRadera
  6. Ett stort grattis från din make (usch vad vuxet det låter med make, vi är ju fortfarande ungdomar, eller hur).

    Jag har gjort en Spotify-lista med alla dina favoriter. Se spotmyfy.blogspot.com

    100.000 kramar och minst 400.000 pussar från ditt allra största fan!

    SvaraRadera
  7. Hahaha, ja inte konstigt att vispen inte fungerar som den ska när den lever ett dubbelliv som helikopter... grattis på födelsedagen, vilken god tårta och fina presenter!

    SvaraRadera
  8. GRATTIS! Tur att vi om hem i tid för att ringa och gratta dig!

    SvaraRadera
  9. Grattis - hoppas du hade en underbar dag! Tårtan ser superläcker ut :)

    SvaraRadera
  10. Grattis!
    Låter som en riktigt mysig dag och mumsig tårta! Visst är det härligt med barnens presenter!
    Kram Emma

    SvaraRadera
  11. Grattis till dig, vad ung du är! jag är några år äldre, och silken tårta! Jag vill ha, och vill ha sushi, och önskar dig en underbar dag. Det är så kul när barnen gör egna presenter och man får dem, du har världens söta och snälla barn. deras namn älskar jag också, och deras blandning, exotiska och vackra soom bara den. Klänningar som du gillade, en är gjord av mig, men den andra Dalila har på sig är från lindex, hon vågrar att ha kläder jag syr, kapitalist "chica" är hon! ha det bra, med vänner och familj, grattis, på 31 års dagn! kramar, aleisa

    SvaraRadera
  12. Grattis på din stora dag! Lite i efterhand dock. Hoppas ni hade det mysigt hela familjen. /petra.h

    SvaraRadera
  13. Grattis, grattis, en dag för sent!!!

    Passar på att önska gott nytt år också!

    SvaraRadera
  14. Grattis i efterskott! Hoppas att ni får ett bra nyår!

    SvaraRadera
  15. Grattis från mig med, i efterskott!

    SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!