måndag 27 april 2009

1-års present



I söndags firade vi tre födelsedagar. Julia 1-år, Elliot 6-år och Sofia 14-år.
Julia fick en höst/vinterjacka som jag sytt och den blev jätte gullig. Juliett kommer nog att få en liknande. Yttertyget är en ullblandning och insidan är fodrad med fleece för att bli extra mysig och varm.

torsdag 23 april 2009

6-år


I går fyllde Elliot 6-år det firades med frukost på sängen och presenter. Sedan fick han bestämma vad vi skulle göra och det blev en hemmadag med utelek och film med popcorn. Kvällen blev en middag och en saftdrink med godisisbitar och sockerkant som Elliot själv gjort, därefter till farfar, Lisbeth och Lisa eftersom det var föräldramöte på nya skolan.



söndag 19 april 2009

sommarjacka





Lite pengar och ingen tid att leta efter något, då är det tur att man har mycket tyg. Alla felklipp jag gjorde förra hösten kom till nytta denna vår. Juliette fick en söt liten vår-\sommarjacka och är glad över att slippa leka med Elliot alldeles för stora jacka. Högen nedan visar mina 500 fickor som äntligen är färdigklippta, de skall nu vidare till tryckeriet.



fredag 17 april 2009

babyfilt







Nu när våren är här händer det inte mycket inne, dagarna spenderas ute i det härliga vårvädret även denna vecka trots att det har varit lite svalare. Vi har möblerat om lite i Juliettes och Leonards rum, där Leonard fått en egen liten myshörna. Bilderna visar Juliettes del med ett blått virkat överkast som matchar dockans i sängen bredvid. Dockfilten är en babyfilt som finns med i kolletionen. Överkastet finns endast ett av och kommer inte att göras i fler. Om någon är väldigt intresserad går det att beställa nu innan tyget tar slut.
Storleken på filten är 75x75. Framsidan är virkad och baksidan har en vit mjukflanell. Finns endast i blått. När bebisen blivit för stor kan dockan ärva...
Juliette är en riktig docktjej hon behandlar dockan som en riktig bebis, den äter, sover, badar och bajsar när hon gör det. Men när hon började hänga in dockans kläder i sin egna garderob satte jag upp krokar åt dockan. Denna är från Indiska, jag funderar på att måla om den till en roligare färg.

lördag 11 april 2009

Jag är inte riktigt hundra på kort flytting och ändring när jag satt in bilder, om någon har tips skriv gärna och berätta. Texterna och bilderna blir inte i harmoni och förhandgranskningen stämmer inte riktigt.

GLAD PÅSK!!!



Den här vintern har varit mossans favoritvinter,vår gräsmatta som inte var i bästa skicket när vi flyttade in för 1 1\2 år sedan är lite grönare på vissa ställen. Det är inte gräset som är grönt utan den är fullt av tjock mossa. Det enda bra med den var att jag kunde använda den som dekoration i blomster planteringar. Påskliljor i kopp på trappan, eller en liten blomma till far och mor och svärföräldrar. De gamla björkkvistarna på marken kom också till användning, likaså de uppätna äggen. Jag har sparat en hörna med mossa till vintern då jag skall använda den till julkorgarna.



Barnen gick påsk kärring på skärtorsdagen med de andra grannarna och pappa, jag var inne och städade. Den ända bilden Kenneth lyckades ta var denna på Juliette resten finns på film. Jag skall se om det går att lägga in en snutt av den. Elliot hade sin prinsmantel och häxhatt och Leonard var bara målad












Barnens påskpyssel på kyrkans barntimmar och mitt pyssel med koppar köpta på tre små rum i fullersta.

fredag 10 april 2009

visitkort


Baksidan på kortet och label att sätta fast på kläderna





Igår kom Janne med mina jättefina visitkort. Tack för hjälpen!

tisdag 7 april 2009

nya familjemedlemmar

Här kommer två nya medlemmar i kinoko familjen. Den övre bilden visar en morgonrock jag sydde till barnnens kusin som fyllde år. Hon önskade sig en fleecerock, jag sydde stora röda stygn runt kanter och fickan för att få den att inte se så platt ut. Jag är jätte nöjd och hoppas att hon också blev det. Morgonrocken kommer att finnas med i kollektionen i höst, men om någon är otålig kan men maila mig på hemsidan, så syr jag upp en på en gång. Pris 450kr

Juliette har en mönstrad klänning i en tunn mjuk bomull ,det är inte trikå. Skön klänning att ha på sig i sommar. Kan kombineras med byxor under när det är kallt. Klänningarna som sys nu kommer att ha en vit klänning under för att få lite stadga. Pris 350kr.stl. 86-122
Det kommer även att finnas till vuxna i sommar. Baby modellen blir lite annorlunda och kommer att säljas med en blöj trosa.


söndag 5 april 2009

vävda väskor

julietts väska





elliots väska


Det är inte bara jag som tycker om att göra fina saker. I fredags när jag hämtade barnen på kyrkans barntimmar, hade de vävt och sytt klart sina fina väskor.




torsdag 2 april 2009

nya lampor





Har letat länge efter något fint att ha i sovrummet, och hittade tillslut detta fina tyg på Åhlèns. Det var dyrt men 70 cm räckte till en bit i ramen två lampor och en kudde. Första bilden visar lampan innan en gammal Ikea lampa tror att den hette Mario.. Tyget heter "Mademoiselle" och är designat av Lisa Bengtsson, förutom den beiga jag har fanns den även i rosa och svart. Pris.398kr\metern.