måndag 29 juni 2009

Motala



Vi sov i en liten gäststuga på höjden med utsikt över vattnet. Det var väldigt varmt men fint.
Stella och Emilia som har landställe i Motala.

Göteborg - Universeum och Liseberg

Jag har inte skrivit på ett tag och det beror på en liten minisemester till Göteborg och Motala. Vi åkte på torsdag förmiddag och kom hem måndag kväll. Torsdagen satt vi i bil många timmar, kom fram och checkade in på Scandic. Sedan vidare till Jerry och Jennie med familj, som bor nära Landvetter, på middag . Tyvärr glömde vi kameran på hotellet. Fredagen började med frukostbuffé och universeum.










Liten dansuppvisning med kläder från kinoko på en tom scen i liseberg. Där vi var från kl 13-21





Innan vi gick hem åkte vi Flumeride alla fem. Juliette satt med huvudet nedböjt hela vägen så att hon inte skulle bli blöt, därför syns hon inte bakom Kenneth. Leonard gjorde likadant men kom inte ner riktigt lika långt. En liten arm och en bit av huvudet syns.

onsdag 24 juni 2009

vernissage 2

Ville bara tacka för fina blommor och presenter.


Rabarberlöv att göra betongblad av och en röd vinbärsbuske till trädgården.


En egen väska med logga att ta med till mässor. Tänk att Janne orkade trycka 3 kantareller till efter de 500 han gjorde tidigare. Tack än en gång för hjälpen med fickorna.


vernissage

Ett stort tack till alla som kom idag. Det blev lite stressigt, jag hade inte räknat med att jag skulle sälja så mycket. En del spring upp till syrummet för att hämta kläder. En solig sommardag och trevligt sällskap, det kan inte bli bättre! Vi hann inte ta många bilder men några få minnen blev det.

Jag hade med lite kläder från sthlm0225.com på kortsidan. Mjuka kläder i bambu och ekologisk bomull.

Pysselstation för barnen. Tyvärr fotades detta när gästerna gått. Såg roligare ut på dagen med barn vid bordet. Det roligaste med lekstugan är nog taket.


måndag 22 juni 2009

nya bilder på hemsidan

Tre plagg som inte finns med på hemsidan. Omlottunikorna finns på pojkarna men info saknas.

Juliette i vit sommarklänning finns i storlek 86-92, 98-104 110-116. Pris 350kr


Vit omlottunika finns i stl. 86-92 98-104 110-116 Pris 200


Randig omlottunika finns i stl. 86-92 98-104 110-116 Pris 200kr

söndag 21 juni 2009

spets

För att variera sömnaden sydde jag några nya saker till köket. En vit köksduk som var en aning för kort fick en smal spetskant runt om. Vit duk kanske inte är det mest praktiska när man har barn, men det är inte så jobbigt att flytta duken när vi äter. Fint är det i alla fall.




Vi behövde något som trollade bort barnens röriga hylla med pennor och papper i köket, så det blev ett skynke av min farmors gamla handukar. Även den var lite kort så jag sydde på spets upptill och nertill. Den gamla Marabou stork-burken efter Kenneths farmor fick bli medicin och plåsterlåda.

fredag 19 juni 2009

Grattis Kenneth

Idag fyller Kenneth år och barnen gjorde egna presenter. Elliot färglade en riddarindian och Juliette gjorde en garnboll. Vi försökte forma den till ett hjärta men lyckades inget vidare. Grattis Kenneth.

torsdag 18 juni 2009

Välkomna på Kinokopremiär!

Välkomna hem till oss på officiell premiär och vernissage för Kinoko barnkläder och tillbehör.

Det bjuds på snittar, något att dricka och korv till barnen. Ta med alla ni känner! Fina erbjudanden utlovas.

Tid: Tisdagen den 23 juni kl 16-20 (öppet hus)



OSA senast den 21 juni till info@kinoko.se eller till 0739-88 04 08

onsdag 17 juni 2009

trädgårdsstolar

Jag var på Ikea med barnen i går. Vi tog en promenad, jag och Leonard med vagn och Juliette och Elliot cyklade. På fynd hittade jag två trädgårdstolar som jag tittat på förut. De var nedsatta så mycket att jag var tvungen att köpa dem. Eftersom jag inte har körkort fick Leonard ha två stolar i knät under den 90 minuter långa promenaden. (En liten glasspaus blev det som drog ut på tiden). Papperskorgen var kanske inte riktigt så viktig att ha på en gång men är man där kan man lika gärna köpa allt på en gång.







Stolarna fick varsin dyna i den blommiga tyget Annelie från ikea.

Papperskorgen Knodd hamnade i köket. Fram till i går har skräppåsen hängt på utsidan och färgat dörren rosa i brist på plats.

måndag 15 juni 2009

orchidee

En bild på min fina orchidee som blommar, en lite annorlunda sort som är mer uttorkningskänslig. I år har den fått förökning av någon okänd krydda som fröat av sig tidigare år, men inte växt till sig. Med lite näring växte de upp från att ha varit 1 cm i ca 2 år till 7-8 cm, de luktar som en blandning mellan citron och kummin (kanske). Den är så fin så den har fått en plats där jag ser den hela tiden tillsammans med mitt apelsinträd som blommar för fullt.

lördag 13 juni 2009

Trosa marknad igen

Idag var det dags för Trosa marknad. Vi hade tur med vädret, regnet kom vid femtiden när vi packade ihop. Byxorna var mest populära och det kan vara så att man inte riktigt känner att sommaren är här. Tur att jag inte satt uppe halva natten för att sy klart solhattarna.


Barnens slagbord anväds flitigt, rabarberlövet och secondhandramen med prislistan fick följa med igen.

Alla kläder hängde väldigt fint ihop och de nya vita trägalgarna jag beställde i veckan gjorde att det blev ännu finare. Påsarna stämplades med den nya stämpeln som också beställdes i veckan. De på stämpelbutiken var så hjälpsamma och trevliga. http://stampelbutiken.com/ Jag kommer även att använda den till fraktpåsarna.




Juliette står på ett ben och visar höstjackan (från förra hösten) och jeanskjolen. Jag pratade med Maria från Kidzmarket. Hon tyckte att jag skulle vara med till hösten. Då kommer de att vara i Uppsala. http://kidzmarket.se/ Så nu är jag ute i god tid och har bokat plats.




fredag 12 juni 2009

Trosa marknad



Idag 19.30 bestämde jag mig för att stänga symaskinen efter att ha sytt med vit undertråd på solhattarna som skulle ha röd. Nu skall här sys knappar på vita midsommarklänningarar och tränsar till randiga pojktunikor. Solhattarna får vänta, det skiner ändå ingen sol just nu och kommer nog inte de närmsta dagarna. De får bli klara till vernissagen om ca en vecka. Jag återkommer senare med dag och tid.

Tidigt imorgon åker vi till Trosa och min plats skall vara på hörnet vid tivolit och ån.

tisdag 9 juni 2009

regn







I helgen är Trosa marknad och det skall bli regnigt och kallt. Medans jag väntar tittar jag på det somriga på altanen som blommar och är fin trots det kalla junivädret.

lördag 6 juni 2009

solhattar








Nya solhattar till barnen och kollektionen.Tänkte sy några till nästa lördag då jag skall stå på trosa marknad. Är det fint väder kan det bli en trevlig utflykt för den som inte har andra planer.
http://trosa.com/


torsdag 4 juni 2009

barnkök

Barnen har fått ett nytt kök. Jag såg en vit mickispis förra veckan på second hand, i dag återvände jag men den var såld. Hon kunde då erbjuda mig en med ho för 50 kr mer och den var röd, kanske inte vad jag tänkte mig. Väl hemma gjorde jag om och blev jättenöjd. Barnen var glada men kranen var inte helt ok.



Min farmors gamla kökshandukar blev draperi. Nu är det bara stolarna som saknas.


Diskställ och diskborste från Ikea.

Tårtan och kaffet stor färdigt. Tårta från Mio och kaffeservis från fruängens prylaffär.

Den andra farmorns gamla plåtburk får också en plats på hyllan. Glasen är från Ikea.