fredag 31 juli 2009

nöjda kunder

Fick bilder för ett tag sen på Julia med puffbyxorna de beställde i början på sommaren.


Jag fick även en bild på två söta tjejer med den blommiga klänningen på sig, som mammorna köpte på vernissagen i juni. Roligt att se kläderna på barnen om fått dem.

torsdag 30 juli 2009

sommarbilder

Lite bilder från den röriga trädgården. Jag planterade några luktärter runt plommonträdet och de har nu växt upp och luktar otroligt gott. Det blir lite roligare än en brun stam.



Sockerärterna har vi ätit av i flera veckor och de kommer nya hela tiden. Bondbönerna är min favorit och jag önskar att jag satt fler än de 20 plantor jag har. Det blir fler till nästa år.


Svarta vinbären får jag nästan ha för mig själv för de gillar varken djuren eller barnen.

tisdag 28 juli 2009

beställning

Fick en beställning på en blå mantel av Elliot idag, han lovade att passa J o L medan jag sydde manteln. Byxorna är ett par pyjamasbyor som jag sydde förra året, men de har legat på förbättringshyllan innan de kommer med i kinokos kollektion. De fick bra betyg av Elliot, mjuka svala och sköna. De är sydda i en bomullspoplin som var ett felköp på 18 meter. Tänk att en 6-åring kan bli så glad över något som ser ut som en pyjamas. När jag tänker efter har alla superhjältar dräkter som ser ut som pyjamaser. Den stora knappen har han själv letat upp i knapplådan. Inspirationen kommer från Winx Club. Här kan ni se en tidigare mantel som han beställde.

söndag 26 juli 2009

våg

Idag var vi på Lissma gårds bakluckeloppis. Vi hade mest barnkläder men även lite böcker och filmer. Jag gjorde tre fynd. En jättefin våg från 50-talet för 10kr, en flaskhållare i någon slags silver för 10kr och Highschool Musical 2 till Elliot för 20kr.


Vågen blir nog någon slags lök- eller citrusförvaring. Flaskhållaren var för liten för en vinflaska så det blir kanske en murgrönskruka. Jag får åka till Ikea där de har stora murgrönor till ett bra pris.

lördag 25 juli 2009

klänningar för vuxna

Idag var vi på mina kusiners årliga födelsedagsfirande på deras landställe. Som vanligt var det femkamp och varken jag eller Kenneth var i det vinnande laget. Jag sydde en klänning var till dem och en till mig i ett rosa blommigt tyg jag har köpt tidigare. Modellen är samma som den vita jag sydde förra året och justerade i år. Jag är mest nöjd med mina hansydda tränsar som håller midjebandet på plats. Den vita kommer att finnas kvar om någon vill beställa och det finns några meter kvar av det blåblommiga tyget om man är snabb. Det rosa tyget är tyvärr slut.


måndag 20 juli 2009

värmdö

I fredags åkte vi ut till Värmdö på Jannes (snälla släktingen som hjälper mig med fickor och visitkort) födelsedagskalas. Frun Eva älskar blommor och har ett jättefint växthus både utifrån och inuti. Maten är lika fin som trädgården. Bilder kommer nästa gång vi är där, vi hittade inte kameran innan folk tog av den härliga buffén. Jag tar alltid med mig några recept hem.





fredag 17 juli 2009

blåbär

Varje år tänker jag att jag skall ut i skogen och plocka blåbär, men det har bara hänt en gång. Sist var för två år sedan. Idag plockade jag en liter och fick minst 20 myggbett. Men det var värt den timmen när vi tog en varsin näve på kvällen. Resten frös jag in. Nu blir det blåbärsplock varje dag, så kanske vi kan äta bär fler dagar i veckan. Det är synd och köpa när hela skogen är full av bär som förmodligen inte kommer att gå åt.

Godast är att ta ut bär på morgonen, då har de tinat till lunchen. Vi steker pannkakor och vispar grädde sedan har vi bären som det är på . Nyttigare än sylt och mycket godare, om man vill lyxa till det lite till kan man ha lite flytande honung på.





Jag kunde inte bestäma mig för villken bild jag skulle ha så det blev en gräsgrön och en blixtvit.

torsdag 16 juli 2009

nya krukor

Efter växthusbygget blev det krukbrist i hemmet, så jag tog en tur till Tre små rum. Nästan alla krukor är från Miljögården och hon hade mycket att välja på. Det blev en oval som egentligen inte är jättebra men väldigt fin. Eftersom det inte finns några innekrukor som är ovala gäller det att hålla koll på jorden så det inte ruttnar. Om det är någon som vet var det finns andra former på innerkrukor blir jag glad. Den fina orchideen fick äran att ta över den nya krukan.



Passar även på att visa en annan orchidee som blommar för fullt. Blommorna är otroligt stora hoppas att de hänger kvar ett tag till. Det är på vintern man vill ha lite blommor inomhus när allt är grått och trist.

tisdag 14 juli 2009

sekretär

Tre sekretärer för 450kr. För det kan man inte ens få ett skrivbord med förvaring på IKEA. En har jag redan målat och flyttat in i.


Stolen är en gammal köksstol min mamma målade om när jag var liten. Jag kommer ihåg att vi hjälpte till och mamma fick ett telefonsamtal och försvann, kvar var jag och min syster och började måla varandra. Mamma var inte glad och vi tvättades med lacknafta. Jag passade även på att klä om en liten lampskärm så att det skall passa bättre in i vardagsrummet.


Juliette och Leonards skall målas och behöver stolar. Gärna en fin pianopall om någon vill sälja.


Det bästa fyndet gjorde vi igår, då vi hittade denna fina 50-tals sekretär till Elliot för 200kr. Den skall inte målas och det kommer att passa bra i hans 50-tals rum. Bilder kommer när jag är färdig.

söndag 12 juli 2009

jordgubbar

Idag var vi på sturehofs gård och plockade jordgubbar. På kvällen fick vi fikabesök och jag bakade en chokladpavlova=maräng, frukt eller bär och yoghurt-grädd blandning på toppen.




lördag 11 juli 2009

baka bullar

I torsdags bakade vi bullar. Jag la i lite bakpulve i degen och den jäste nästan över. Jag har nämligen världens bästa recept på lussebullar och den innehåller bakpulver. Med mycket av allt blir bullarna väldigt goda.




torsdag 9 juli 2009

myggbett

Det första jag såg när jag vaknade i dag var detta. Vi var hos farfar igår och Leonard fick ett myggbett 1 cm från ögat. Han blev lite orolig när han inte kunde öppna ögat.




Elliot för två sommrar sedan ute på värmdö. Hans bett var på kinden men svullnaden var så stor att ögat smalnade av.

tisdag 7 juli 2009

beställning


Skickade iväg en puffbyx beställning till Anna igår. Tyget eller handdukarna räckte till både en byxa och ett linne, hoppas att hon blev nöjd. Gjorde även ett kort till Anna med ett gult hjärtlöv, jag tänker på dig även om jag inte hört av mig.

söndag 5 juli 2009

nyklippta





I går kväll var det stora klippdagen hemma. Elliot har länge velat klippa sig och igår gick jag med på det. Jag blev svettig och stressad eftersom han var väldigt bestämd om hur det skulle se ut. Men han blev nöjd tillslut och det såg bättre ut i dag. Han ser nu ut som sin far. Juliette fick en kortare bob och Leonards lilla hår toppades. Jag saknar redan Elliots fina långa hår tur att det växer ut fort.

lördag 4 juli 2009

mammas klänning

Vi hade en liten middag igår. Jag hade på mig en klänning som min mamma sydde när hon var ung.
Grillad kyckling med kall potatissallad, ruccula, rödbetsblad och spenat från trädgården och köpt potatis och tomat. Såserna dekorerades med blad från örtön. Hembakad morotskaka var en av efterrätterna.


Gästbarnen med de fina namnen Tristan och Ofelia äter tillsammans med våra barn.

Barnen lekte på till 22-tiden. De var ute och jagade drakar och monster. Juliette har sin manchesterjacka som jag sydde i våras.

torsdag 2 juli 2009

morgonrock


Idag när Kenneth läste för Juliette och Leonard kom Elliot ut till mig med sin kinoko morgonrock och ett skärp runt midjan. Han ville vara lika fin som mig när jag har klänningar med skärp. Posen gör honom ännu gulligare.

mössa

Idag städade jag i mitt syrum och hittade en av dessa mössor, som egenligen är avklippta hörn av en tvättpåse. Barnen hittade dem och tyckte att de passade som mössa. Jag kommer ihåg hur kul de såg ut när jag satt och sydde och de satt i ett hörn i rummet och lekte. Att Leonard målat ögonbrynen dagen innan gör att han ser ännu roligare ut.

onsdag 1 juli 2009

bonsaitomat

Planterade om några små tomatplantor som kommit upp sent i gamla bonsaikrukor. De ser faktiskt ut som små bonsaiträd.





Här står de i växthuset tillsammans med små såkrukor och Elliots sockerärt som han planterat i en gammal tomat konserv.