onsdag 24 februari 2010

Bilder på byxa nummer två



Här kommer bilder på byxa nummer två och de är jag jättenöjd med. De är en kopia av mina gamla favorit byxor som jag köpte för 10 år sedan. De användes så mycket att de blev tunna och dragkedjan gick sönder. Men eftersom jag tyckte så mycket om dem sparade jag dem i min minneslåda och bra att ha låda och det var tur för annars hade jag inte haft de nya. Jag gjorde ett försök förra året då de syddes i jeanstyget som jag har till mjukismuddisarna till barnen. Det var tyvärr för mjukt för den modellen och blev lite säckiga. Men de nya nu är sydda i samma kraftiga denim tyg som de jag visade i söndags.

Original byxan hade en paspoalficka men jag gjorde faktiskt två för jag tycker det är snyggare. Knapparna är gamla efter Kenneths farmor eller mormor de var de enda jag hittade två av i en blå nyans. Något slitna men det är lätt att byta ut när de går sönder. Ni får ursäkta den trådiga byxan fotografen glömde säga att det satt lösa trådar på, men de är nu bort borstade.


Ville visa fickpåsen till paspoallfickan bak tycker den blev så fin syns inte på utsidan men varje gång jag tar på mig dem och det är också viktigt. Det är inte alltid jag är så nogran när jag syr till mig själv men denna gången var jag det och det är jag så glad över. Gylfen är faktiskt i plast och det var det enda jag hade hemma.


Den fina midjedetaljen och den är sparad från de gamla så det är lite återvinning. Jag är så nöjd med dessa byxor att jag måste leta efter andra färger på kraftigt denimtyg för jag vill ha fler.
Mönstret till byxorna är de gamla byxorna som jag lagt på tyget. De byxorna jag visade i söndags är också gjorda efter det men med några ändringar.



Jag har anmält mig till vårutmaningen hos Tokigt å likt och här är reglerna.

VÅRUTMANING!

Vårkollektion

Man väljer ut 2-3 färger som man sedan syr/stickar/virkar plagg man trivs i, tex 2 över- och 2 underdelar som matchar varandra. Klänningar går givetvis också bra. Valet är fritt. Alla är vi olika och har olika smak så man donar med det man själv gillar.

Allt behöver inte vara hemmagjort, utan det går bra att blanda in köpta kläder eller kläder man redan har för att få en helhet.

Accessoarer är många gånger pricken över i:et så hinner man även med det så är det jättekul:)

Mitt första plagg i utmaningen är dessa byxor.


19 kommentarer:

  1. Oj, vad duktig du är på att sy. Det är ju toppen att kunna spara sina favoritkläder och när de blir slitna kunna göra egna nya. Önskar verkligen att jag kunde det, för det kan vara så himla svårt att hitta kläder ibland.
    Ha det bra.
    //Camilla

    SvaraRadera
  2. Byxorna blev hur snygga som helst!!! Bra ide att spara gamla favoritbyxor, de är ju perfekta att använda som mall när man sen vill sy ett par :)

    Kul att du hänger med på utmaningen:) Jag lägger till dig på listan så det blir lätt att hitta igen dig.

    Lycka till!

    SvaraRadera
  3. Nydelige! Så nøyaktig håndverk, stilig fasong og kul, liten detalj med knappen bak.

    SvaraRadera
  4. Vad imponerad jag blir! De är ju supersnygga, så många fina detaljer. Fin skjorta du har till också. Jag har funderat på hur man gör paspoalfickor, det är så fint med sådana.

    SvaraRadera
  5. Åh, vad snygga! Sitter ju som gjutna på dig! Så man kan göra så när man syr... superbra tips, måste prova.
    Kram/ Anna

    SvaraRadera
  6. Hur fina som helst, både dessa och de förra du visade! Det är i deltaljerna det sitter tror jag minsann.

    Kram
    Cathrin

    SvaraRadera
  7. Vad fina de blev! Snyggt jobbat och dåligt av fotografen :)

    SvaraRadera
  8. Wow, du er så utrolig flink!! Så lekre bukser, som passser deg perfekt:)

    SvaraRadera
  9. Snygga byxor,måste vara kul att kunna sy så bra.
    Kram Agneta

    SvaraRadera
  10. Ja, du kan ju verkligen sy, det måste alla hålla med om... Vad underbart att kunna sy sina egna kläder. De få saker jag sytt åt mig själv har inte passat ordentligt å jag gav upp! Nu blir det åt barna istället, de är inte lika kräsna med passformen........

    SvaraRadera
  11. Jo, du undrade lite över citronträdet, det står i uterummet hela vintern och det blommar lite året runt, inte lika mycket på vintern,då kommer bara någon enstaka då och då. Jag gör inget speciellt med det. Tror att citron inte har någon speciell viloperiod utan den är igång och växer hela tiden.
    Lysröret är ett för växter som skickat efter av Willab garden, de har flera olika att välja mellan.
    //Camilla

    SvaraRadera
  12. Jättesnygga! Jag har sagt det förut, men jag kan inte låta bli att säga det igen: Du är så himla duktig!!!

    Kram Pernilal

    SvaraRadera
  13. Jättesnygga byxor igen! Du är så duktig på att sy! Smart att använda gamla favoritjeansen som mönster.

    SvaraRadera
  14. Wow! Superläckra! Nu får jag prestatiosnångest för mina framtida alster till mig själv. Hi hi...ha det fint! /petra.h

    SvaraRadera
  15. Hej Snygging!
    Vilka superfina byxor!! De sitter perfekt på dig:)

    Ha en trevlig helg!

    Kram Jenny

    SvaraRadera
  16. Så roligt att hitta hit! Så härligt kreativ du är och förverkligar en dröm jag har;-) Dessutom är jag väldigt intresserad av Japan som du visst har koppling till så det var ju en rolig bonus *hihi*. Jag hittade hit via "Vita rosor och förgätmigej" och fastnade en stund!

    Tack för titten, jag återkommer!

    Vänligen
    A

    SvaraRadera
  17. Riktigt snygga! Kul vårutmaning - jag gick precis med :)

    SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!