tisdag 2 februari 2010

Gammal konservburk blir badsaltsburk


Om ni inte har Tupperwears konservöppnare så tycker jag att ni skall köpa den, inte den billigaste men absolut den bästa. Den öppnar burken på sidan så det blir som en lock och inga vassa kanter. Perfekt till roligt pyssel för barn eller dig själv.


Eftersom jag använt en gammal Abbas fiskbulleburk så var locket blått med Abba text och det vill jag inte ha kvar. Lösningen blev en bit plastad linneduk. Det gamla trasiga pärlhalsbandet räckte runt kanten för att dölja skarven. Pärlorna sattes fast en och en med limpistol.


Sedan behövs det något att hålla i när man skall ta upp burken och till den använde jag ståltråd som jag trädde pärlorna på. Som med handtagen till lådorna i syrummet. Jag bankade hål med spik och hammare där jag ville att den skulle sitta och snurrade upp det på baksidan. Som ni ser räckte inte pärlorna runt så det blev några stora.
Funderade på att skriva badsalt på burken men hittade inte någon bra penna så än så länge får den vara så där blank och fin.

En liten bild med salt i och jag visar bara en liten bild på vårt väldigt blå badrum. Inte vårt val utan de tidigare ägarnas. Men alldeles för nytt för att göras om. Det var det gröna saltet som gjorde att jag ville förvara den i en burk där det inte syns. Men det blå saltet luktade inte riktigt lika gott.


Som ni ser är det väldigt blått och det är samma starka blå färg på golvet, förstår inte hur man kan välja en så mörk färg i ett badrum som dessutom inte har något fönster. En annan konservburk blev det här.

10 kommentarer:

 1. Smart och snygg lösning!

  Den som inredde badrummet tänkte kanske lite annorlunda?!

  SvaraRadera
 2. Hej Mia!
  Men så fiffig du är!
  Tänk vad man kan göra med en konservburk.
  En sådan öppnare borde man skaffa sig!
  Kan bli roligt för tösen att pyssla med. :)

  Tack för kommentaren inne hos mig! :)
  Kaffemuggarna är köpta på Linboa. En underbar butik i vitt, här i stan. Hon har just öppnat en webb shopp. Men den är lite tunn än så länge. Jag har länken dit på min sida. I höger spalten, om du skulle vilja ta kontakt med henne! :)

  Nu ska jag titta lite till här inne, innan jag släcker lampan för i kväll! :)

  Önskar dig en fin Onsdag!
  Kram / Åsa.

  SvaraRadera
 3. åh vad fin liten burk, sånt där pyssel som man blir glad av att se sen varje gång man badar (även om jag själv aldrig använt badsalt, är det något du rekommenderar?)

  Angående färget i badrummet så är väl smaken som baken som de säger...delad. Vi har inrett vårt nya badrum i bruna färger och det blev jättemysigt (inget fönster men ett liiitet insläpp av svagt dagsljus finns i taket), jag har en väldans lust att prova att lägga mig i det badet men måste vänta en månad... oj vad lång kommentar.

  SvaraRadera
 4. Vad fiffig du är! Den lilla burken blev jättesöt. Synd att jag inte kan använda badsalt, kan knappt använda något. Har lite allergier, bla parfym och är så känslig i huden, speciellt nu när det är så torr luft och kallt. Denna tiden är den värsta för mig då jag har typ eksem på hela kroppen. Inge vidare...men men...det finns mycket värre saker än så så man ska inte klaga. Ha det finemang! /petra.h

  SvaraRadera
 5. Gled in här och måste bara säga, vilka fina saker du syr och pysslar! Min mamma var lika dan och när vi städade ur mitt föäldrahem i somras städade vi ur mycket med tyg som fick gå vidare till en annan sykunnig.
  Tack för härlig inspiration.
  Cia

  SvaraRadera
 6. Hej Mia!
  Vad påhittig du är, burken är jättefin! Hade aldrig gissat att den var en fiskbulleburk i sitt tidigare liv:)

  Ha en bra dag!

  kraam Jenny

  SvaraRadera
 7. du är helt användbar, jeje, jag menar finns inte behöv som du kan inte ta redo på var som ska göra. Vilket pärla har K vunnit! jag skojaaaaarrrrrr, det låter inte feminist alls. kram!

  SvaraRadera
 8. Så fiffigt! Fast jag har ingen sån öppnare, men din burk blev väldigt fin.

  SvaraRadera
 9. Vilket fint sätt att göra om något så trist som en fiskbullsburk! Nu blir jag sugen på att testa. Älskar ju burkar och förvaringsidéer av alla de slag!

  Ha en fin onsdag!
  Cathrin

  SvaraRadera
 10. Hej Mia!

  Vad fin din burk blev. Har gjort några till pojkarnas rum för några år sedan men nu fick jag ju en till bra idé! Skulle behöva lite söta burkar till vårt badrum.

  Du syr jättefina kläder!

  Kram Anna-Lena♥

  SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!