fredag 19 februari 2010

Mitt köksfönster



Fick igår en utmaning från Claudia med bloggen Huset utanför stan och det var att visa hur man inrett sitt köksfönster. Så här ser ni hela mitt fönster och det är ett burspråk och där finns...


Blommor, en orchidee ( här kan ni hitta fina handgjorda som man kan ha när blommorna är i vila jag har en som ni hittar här men funderar på att beställa två till ) i varje sidofönster och en kruka men säsongens lökar som står i stora mitten fönstret och just nu är det pärlhyacinter i den med lite murgröna . Båda krukorna är från Miljögården och köpta på Tre små rum i Fullersta.



Bredvid säsongs krukan har jag två ljusstakar/lyktor vet ej vad det kallas köpta från en butik som heter In och Fin och det är verkligen så, de har mycket konstigt men ibland kan man göra fynd ungefär som Öb. I fönstret hänger två glas kulor och de har vi ljus i men i en ena har jag lagt en bit murgröna och vatten så den skall få lite rötter .


Jag har faktiskt fortfarande de röda julgardinerna och tycker så mycket om dem men snart skall de också bytas ut men jag tycker de passar så bra med barnens lilla kök som är på vänster sida om fönstret. De jag brukar ha hittar ni här och de är blå, och då byter jag ut snörena på lyktorna i fönstret också. Funderar på att byta ut gardinerna mot vita kappor som ser ut som hissgardiner men då blir det sådan insyn på sidorna från gatan, det är rätt så många som går där utanför, men man vet aldrig.

Jag lämnar över utmaningen till



I helgen är det både syfestival och antik och kuriosa mässa tur att de är på samma ställe då kanske jag kan ta en snabbis på båda.

11 kommentarer:

  1. haha, inte till mig, vad bra, för detta var ju fint, men min var bara fin n är jag hade hjärtan gjorda av dig. åh vad du ljuvlig, och så är dina små hörnor, värje gång visar nåt är precis som du är, enkel och vackert på samma sätt. tack för detta!
    jag börja att få klem med youtube video, virkning menar jag, jag tittar inte på nåt annat ämne just nu, hihihi

    SvaraRadera
  2. Hej Mia!
    Jag älskar utmaningar - kul!
    Det får vi ju försöka fixa fram - lite foton av mitt köksfönster...
    Kanske jag ska passa på att slänga en halvtrist julstjärna (blomman alltså), som blivit kvar i köksfönstret... - innan jag fotograferar ;)
    Blev så glad att du tänkte på mig.
    Kramar o trevlig helg!
    Marie

    SvaraRadera
  3. Så fint! Här står det just nu två halvvissna julstjärnor i fönsterkarmen. Vi har dels renoverat köket förra året och dels inte hunnit pryda det efter att all juldekoration togs bort. Men nu blir man ju riktigt inspirerad :-)

    SvaraRadera
  4. Heeeeeeej jag igen! =)

    Du, din blogg innehåller väldigt mycket mer än tips om barnrum har jag just insett.

    Vad hände med den polkagrisrandiga mattan, är den klar?

    Såg att du hade röda toner i köket, även om det kanske var tillfälligt så gillar jag det..jag bara älskar rött, det är min absoluta favvofärg.

    Jag håller också på med mormorsrutor just nu, kan liksom inte sitta och slappna av framför tv om jag inte har något i händerna. Sen släpar jag rutorna med mig om jag ska hälsa på någon släkting, kan liksom inte sitta stilla för länge utan att göra något...då klättrar jag på väggarna. ;-)

    Här vräker snön ner i dag och jag ska baka semlor för jag är lite bättre och alla ungar är här.

    Hoppas ni också har det mysigt!

    Kram,
    Maria/Javabönan

    SvaraRadera
  5. Åh, vad synd att du inte valde mig.... Vi har ett jättefint köksfönster med massa damm, målarpenslar, diskmedel, en haklapp, en hammare och en omogen avocado. Och med ett getingbo snett ovanför. Jättemysigt... Ska städa iordning nångång sådär innan nästa sekelskifte.
    Vad fint ni har det :)

    SvaraRadera
  6. Hej,
    det ser verkligen fint och jättehemtrevligt ut i ert köksfönster. Gardinerna ser man ju inte att det är julgardiner de är snygga även som vårgardiner. Så länge det inte är några tomtar på dem så kan man ha dem länge.
    //Camilla

    SvaraRadera
  7. Hallojsan gumman!!

    vilket härligt köksfönster..gillar burspråk :)..
    Stenkrukan med lökväxter i var kanon tycker jag..barnen måste älska sitt lilla kök i förra inlägget.. kanonfint!!

    ha en fortsatt bra lördagskväll!!

    Kramis Sanne!!

    SvaraRadera
  8. Hej Mia,
    vad kul att du tittar in till mig! Och nu hittade jag till dig,alltid så kul att hitta nya fina bloggar.

    Hoppas du haft en trevlig dag och att du fyndade något på mässan. Har precis så här mitt i natten lagt ut bilder på några av mina fynd.

    Hälsningar monica

    SvaraRadera
  9. Vilket vackert rum ni har där... Hoppas att ni fick er en låååång och mysig söndagsfrukost med massor av sol!
    Kram/ Anna

    SvaraRadera
  10. Så fint ni har det! Tycker det är så kul att se hur det ser ut hemma hos andra!:)

    Kram Pernilla

    SvaraRadera
  11. Det är nágot som jag saknar frán Sverige. Alla dessa fina fönster!!
    Här finns tex inga fönsterbrädor. ( Nár jag nágongáng köper mitt egna ska jag ha det i alla rum)
    Gardinerna bestár av ett tunnt vitt tyg och sen ett tungt tjockt tyg, báda alltid fördragna. hur trist som helst.
    jag har tagit med mej en fin liten lampa att hänga i köksfönstret men det öppnas inát sá det blir inte bra. ( fönstrena i mitt nya hus ska alla öppnas utát )
    Játte-fint har du.
    Barnens kök är UNDERBART, kul att det stár i "de storas" kök

    SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!