torsdag 4 februari 2010

Vår bröllopsbild o söta mössor



Vår bröllopsbild

När jag skrev gårdagens inlägg om vingarna kom jag på att jag har faktiskt sytt saker innan jag började blogga. På vårt bröllop för 4 år sedan hade Juliette en Tingelingklänning. Eller nästan i alla fall, temat var lite Elsa Beskow-inspirerat. Elliot var Kotte från Solägget och Juliette var en lilja från min fantasi. Barnen var med oss framme i kyrkan och satt i en skrinda när vi gick fram. Sedan blev det lite cirkus, Elliot hade en egen show under vigseln då han slog kullerbyttor runt stolen. Och gästerna var lite smått nervösa att han skulle göra illa sig.


Tycker att bilden är så söt när de håller om varandra. Juliette hade en grön klänning med ett ljusgrönt foder. Mössan skulle se ut som en lilja och det var svårt att få en bra bild. Eftersom hennes huvud vuxit de senaste åren (konstigt vore det annars) så passade den inte henne nu och inte Leonard heller. En ballong fick vara modell. Liljemössan är gjord av resttyger efter min klänning som ni hittar här.


En liten rosett i fodertyget och en handsydd fållkant på foder och klänning.

Eftersom Kottekläderna är för små för Elliot fick Leondard vara modell och ni ser att de är lite små men det funkar. Eftersom jag inte hade ett syrum på den tiden blev det bara enkla saker sydda som klännigen till Juliette. Det gör mycket att ha ett rum där man kan lämna sakerna, stänga dörren och gå ut.


En närmare bild på den söta killen med den fina Kottemössan, han är väldigt lik sin storebror. Mössan är gjord av filbitar jag klippt så det ska se ut som kottfjäll. Sedan har de limmats på en mössa jag sytt. Har tyvärr inte många bilder från bröllopet på barnen. De är så mörka att man inte ser så bra, vi har faktiskt inte många bilder alls.
Vi har en film som jag ännu inte har tittat på, jag vet inte när jag är redo att se den.

15 kommentarer:

  1. Vilket UNDERBART bröllopskort! Och vilket fint tema för barnens kläder. Jag har sagt det förut, men jag kan inte låta bli att säga det igen - du är så duktig!!

    Kram Pernilla

    Visst frågade du om kungen? Har inte sett till honom än...

    SvaraRadera
  2. Han är faktiskt rätt lik Elliot Där.
    super duper söt!

    SvaraRadera
  3. Ni ser ut som en inspirerande och rolig familj! Vilka härliga fantasifulla bröllopskläder!

    (Lustigt, just precis i denna stund när jag skriver detta går det en kvinna utanför fönstret bärande på en ståtlig rosa trevåningsbröllopstårta!)

    SvaraRadera
  4. Säger hej när jag kikar förbi din mysiga blogg :-)

    SvaraRadera
  5. Hej Vännen!
    Vilket vackert bröllopskort, ni är så fina hela familjen!! :)

    Kotten från Solägget, är det inte en figur i den gamla julkalendern Trolltider?? Elliot ser jättecool ut som Kotten i vilket fall:)

    Ha en trevlig helg!
    Kram Jenny

    SvaraRadera
  6. Vilket underbart bröllopskort!! Mysig idé med barnens kläder - inte sådär stelt som det gärna blir på bröllop.
    Ha en riktigt mysig helg!
    Kram Marie

    SvaraRadera
  7. Vilket Sagobröllop! Ni är jättefina!
    Söta kärleksfulla småttingar :)

    Ha en fortsatt trevlig helg!
    Kram Milla

    SvaraRadera
  8. Skrev ett inlägg tidigare om vilket härligt bröllopstema ni haft! Underbara kläder till de små. Å att jag förra nyåret knåpade ihop en Tingeling-klänning till vår äldsta, det ver disneytema det året.
    Å så att bilden var välbekant då min make flyger skärm med motor.
    Men det verkar ha försvunnit.
    Kram

    SvaraRadera
  9. Å, vilket underbart bröllopsfoto! Vad söta dina små är! Vi funderar också på att slå till (så här efter att vi varit tillsammans i tio år och har två barn tillsammans kan man tycka att det är dags!) och då kommer nog barnen att vara i ung samma ålder som dina barn var på ert bröllop. Vore roligt!

    Hoppas du får en riktigt härlig helg!

    SvaraRadera
  10. Verkligen ett jättemysigt och ärligt lyckligt brölloppskort! Det är ju något speciellt fint oxå när barnen kan vara med på brölloppet, mina föräldrar gigte sig när jag var 6, min bror 2 och min syrra bebis. De gifte sig ute vid en sjö och vi åkte häst o vagn. Jag kommer ihåg det som om det vore igår!

    Angående min "besökskarta" så vet jag inte om jag kan rekommendera den till 100%, den menar att jag alltid är i Madrid... fast det är nästan 5 tim bilresa dit... Sen vet jag att en annan bloggare från Chile är inne hos mig nån gång ibland men det syns aldrig på kartan. Den är inte helt att lita på alltså.

    SvaraRadera
  11. Vilket underbart bröllopsfoto, vad fina ni är allihop. Synd att det inte går att dubbelklicka på det :-)
    Och vilka fina barn... Det finns inget härligare än att se sina barn i en omfattning som inte slutar på golvet med knytnävarna i högsta hugg!!!

    SvaraRadera
  12. varje gång jag kommer på den här blogg, har jag samma känsla, ni är så underbara! och unika! tack för denna gång, jag kommer igen och det vet du! kramar

    SvaraRadera
  13. Vilka underbara kläder - kul att titta på de fina bilderna från ert bröllop!

    SvaraRadera
  14. Vad fint att din mamma är japanska förresten, nu när jag läste det på hemsidan så ser jag ju det på bilderna på dig oxå.

    Angående applikationer så är det ju A och B att göra dem lite stelare med vliseline eller ja typ sånt mellanlägg som man stryker på (innan jag fattade det så sydde jag på direkt på tyget och då skrynklar sig det ofantligt fult). Sen brukar jag sy fast med tät sicksack eller någon annan dekorsöm, provar lite olika. Om man inte har fina tyger med roliga mönster så är det ju ett fint och kul sätt att piffa upp kläderna!

    SvaraRadera
  15. Synes jeres bryllupsbillede er total cool. I ligner en rigtig cool og lykkelig familie:-)

    SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!