onsdag 10 mars 2010

Emil skjorta och solskensaward




Det härliga vårvädret har gjort att jag börjat göra lite kläder till sommaren. Tänkte att det var dags för pojkarna att få något fint och först ut är denna Emilskjorta som jag tänkt göra länge men har dragit på det eftersom den har detaljer som jag bara gjort en gång och det var i skolan. Kortbyxorna är ett par kinoko från förra sommaren de finns inte på hemsidan men jag skall försöka lägga in dem. De har mudd i midjan två fickor fram och en bak med kantarelltryck sedan är det uppvik istället för mudd nere på byxan.

Lite roliga saker att leka med är ett måste när man skall fota barn. Här ser ni sakerna jag köpte på antik och kuriosa mässan för några veckor sedan och det är meningen att de skall få flytta in i lekstugan när det blir vår och dags att inreda lekstugan. Barnen tycker det är roligt att leka fattiga eller förr i tiden och då passar gamla rostiga köksprylar.


Nu bilder på de saker som jag bara gjort en gång tidigare men nu har det blivit tre gånger till och jag har snart lärt mig göra dem utan att titta i skolpärmen. Ser ni den fina manschetten, vecket och sprundet jag är så nöjd lite pilligt var det med att få ränderna att bli fina men det gick.


Nu på våren kan man ha den nedfälld och till sommaren kan man kavla upp ärmarna. Först tänkte jag sy i knappar och göra knapphål men insåg att det mest praktiska när det gäller barn är tryckknappar. Tycker det är så jobbigt när man är stressad på morgonen och jag måste knäppa tröga knappar i för små knapphål så barnen inte kan göra det själv. Då tänker ni säkert att jag kan göra hålen större men det går inte att göra dem hur stora som helst då ramlar de ur. Tryckknappar är perfekt snabbt och enkelt och jag tycker det var fint med tryckknappar har sett att det finns färgade hos Stoff och Stil med platta.


Svårt att tro att Leonard proteserade när han skulle ta på sig den här ser han så nöjd ut. Priset på skjortan är 300kr. Snygg även till de nya svart jeansbyxorna som gjordes förra veckan. Fick en blogg beställning av Marie med den fina bloggen Hangjorda drömmar. Ett par blåa muddisar valde Fembarnsmamman som vann första pris i tävlingen hon beställde även en snurrkjol.


Jag passar även på att göra lite reklam för klänningen som jag gjorde förra året fler bilder hittar ni på hemsidan. En skön A- linje formad klänning med spets och volang nertill . Pris 300kr. Alla klänningar från kinoko är gjorda i tunn mjuk bomull därför fodrar jag dem med ett tunt bomulltyg för att hålla form och se mer utfyllda ut. Gör man en klänning i tunn bomull utan foder klänning blir den tunn och sladdrig och fastnar mot kroppen. Ett litet sömnads tips.


Idag och igår fick jag denna solskensawarden av två tjejer som är så duktiga på att virka Emilia med bloggen Why keep to one project som jag beställde mina fina torgvantar av i höstas och hon gjorde även de till min kusins bröllop i Januari. Den andra personen jag fick den av är Therese med bloggen Fru Ädel som jag nyss hittat till hon gör jättefina smycken, virkade och icke virkade.

Tack snälla ni !!! Eftersom jag redan skickat den vidare då jag fick den av två andra bloggare förra veckan den ena var Anna med bloggen Vita rosor och förgätmigej som har en jättefin inredningsblogg och Pernilla med bloggen Vardagslyx som även hon gör jättefina smycken så skickar jag den inte vidare denna gången. Hoppas att ni tycker det är ok de jag skickade den vidare till då hittar ni här. Idag får ni klicka runt mycket hoppas ni gör det så ni hittar till alla fina bloggar. Trevlig kväll önskar jag er alla.

15 kommentarer:

  1. Vilka fina kläder du har gjort! Klänningen ser verkligen härligt somrig och skön ut.
    Köksredskap verkar uppskattas av alla barn, finns väl inget roligare än att sitta o slamra med kastruller och lock :)
    Ha en fin kväll!

    SvaraRadera
  2. Tack...du är så himla go. Uppskattar verkligen länken...och dina ärliga kommentarer. Hoppas ni har det bra hos er.

    SvaraRadera
  3. Du är så himla duktig med symaskinen, nästan så man vill krympa sina barn:) de är ju lite för stora för dina skapelser.
    Lekte med farmors kaffekvarn som barn. Vi malde skorpor i den.

    SvaraRadera
  4. Hej Mia!
    Vilken underbar Emilskjorta! Vilka fina detaljer det är på den:)

    Klänningen Juliette har på sig är ljuvlig den oxå..suck! Hon är söt som en karamell i den!

    Grattis till awarden, den är du väl värd goaste du!

    Kraam Jenny

    SvaraRadera
  5. Du är såååå duktig på att sy! Jag blir lika imponerad varje gång... Skjortan var väldigt fin och ser dessutom skön ut, viktigt i vår familj för annars vägrar de att bära kläderna. Hmmmm jag vill köpa allt! Kommer nog en beställning från mig oxå snart.
    Kram/ Anna

    SvaraRadera
  6. Helt underbar Emilskjorta! Du är så otroligt duktig med symaskinen! Jättesöt vit klänning med vacker spets på Juliette också.

    SvaraRadera
  7. Helt rätt, garnet är 100 % lin. Det jag har använt är från Marks & Katten och heter Linen. Finns att köpa på nätet eller i garnaffärer som tar in M&K. Det är ju inte alla som gör det. Tror jag betalade 48:- hos en lokal garnaffär, och 41:- på internet. Köpte med ett nystan när jag ändå beställde lite annat garn. 50g är det i ett nystan, och jag virkade bara på tills det tog slut. Väldigt enkelt, och det blir förhoppningsvis roligare att damma när trasan är i fina färger.

    Känn ingen stress. Maila när du har tid. Fast det ska bli kul att få mailet, så då sätter jag nog igång på direkten :). Tack snälla!

    SvaraRadera
  8. Och jag glömde. Vilka fina kläder du sytt! Så somrigt. Jag längtar efter att snön försvinner nu och våren kommer.

    SvaraRadera
  9. Vad underbar emilskjorta du gjort. Jag har gått och lurat på en liknande modell, för jag ville sy nåfot som både kille och tjej kunde ha. Fast då skulle jag inte göra den som skjorta i ärmen nedtill utan någon annan lösning. Jag lurar vidare helt enkelt! Klänningen är så fin, du är så duktig. Angående signerat, jag har precis lagt upp det så själva försäljningen har inte kommit så långt men jag rapporterar. Angående att registrera sig så är det bara att gå in och läsa informationen på deras hemsida, längst ned på deras förstasida. Och så registrerar man sig genom att fylla i ett formulär och skickar in och sedan får de godkänna en. Då får man ett konto och det var lätt att lägga upp bilder och info om grejerna. OM du vill fråga nåt så vet du vart jag finns! Kram petra

    SvaraRadera
  10. Den är så härlig den där skjortan! Jättesnyggt då ränderna går på tvären på detaljerna. Jättefina bilder på barnen, ser nästan somrigt ut. Det är sant att man måste ha roliga saker till hands då barn ska fotograferas ;-).
    Du behöver inte anstränga dej för att komma på nåt pris åt mej, jag tycker halklapparna är superfina, så jag tar gärna emot en sån, även om jag har en! Det går ju att spara för framtiden också eller som present åt nån....

    SvaraRadera
  11. Vad fina de blev och vilka fina foton! Du måste skapa en massa fler killkläder nu iom att jag inte vet vad det blir för kön :)

    Försökte ringa dig igår men testar idag igen.

    SvaraRadera
  12. Åh vilken fin Emil-skjorta!

    Ang mattan: Jag har inte följt något mönster utan bara virkat på, kan bli svårt att skriva ner exakt...lite fasta maskor, nätvirkning och picoter...

    SvaraRadera
  13. Vad han är gullig i sin EMilskjorta...sen kan jag inte låta bli att skratta lite för mig själv när jag hör att barnen gillar att leka fattiga förr i tiden, så gulliga de är.

    Jag har också en samling gamla leksaker som jag ska ha i lekstugan som ska byggas i sommar. Om ingen hjälper mig så får jag väl göra en själv men nu ska hon få en lekstuga. *basta*

    Det vita lilla slagbordet var verkligen bedårande.

    Angående mattrasorna så vill jag bara veta om du rev eller klippte, jag har nog gjort både ock beroende på tygkvaliten. Men om man gör av gamla lakan måste det ju vara mycket lämpligare att riva.

    Ha det nu mysigt, snart är det helg! =)

    Kraaaaaaaaaaaam,
    Maria

    SvaraRadera
  14. Ljuvliga kläder!! Du är en fantastisk sömmerska!! & kan inte nog få beröm!!
    Så du inlägget om mina awarder där jag gav en i retur till dig.. hihi
    Ha det bäst du rara!!
    Kram Cilla

    SvaraRadera
  15. Hej Mia!

    Åh du syr så fina kläder. Ska beställa en Emil skjorta när lille bebisen har växt på sig lite.
    Ett tips med spetsduken på köksbordet är att ta valfri duk och sedan lägger över en genomskinlig plastduk. Finns ganska tunna sådana så det syns knappt att de ligger på den vanliga tyg/spetsduken och de förblir rena och fina! Kram Nettan

    SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!