torsdag 4 mars 2010

Mormors matta och stolpe i huvudet

Nu är fem av sex rutor klara till mattan som skall få värma golvet i tvättstugan. Vet inte riktigt vad jag tycker om den. Lite konstig men det gör inte så mycket jag har återanvänt tyger, lakan och gamla kläder som jag haft hemma så den är väldigt miljövänlig och kostade mig inte något mer än gamla använda textilier och lite tid av mitt liv. Dessutom så är den i tvättstugan så det är inget jag ser hela dagarna som en matta i vardagsrummet. Det viktigast är att den är skön att gå på och att jag inte fryser om fötterna när jag skall in i tvättstugan. De som byggde huset har nämligen lagt klinkers på golvet utan värmegolv så det är som en frys där på vintrarna. De virkade trasmattorn är så tjocka och mjuka att gå på. Lite bekymrad över hur jag skall sätta ihop alla delar någon som har ett förslag? För första gången är bilden inte förminskad om någon vill titta närmare på den. Jag orkade nämligen inte ta så många bilder. Mina tidigare mattor hittar ni här.


Idag blev det ett kort inlägg jag har nämligen fått denna stolpe (10x10cm är den) i huvudet. Bredvid trappan har vi två pelare/stolpar och jag skulle visa Elliot hur man använde den blåa gummisaken och hela stolpen lossnade. Nu sitter jag med en bula och jätteöm panna jag har känt mig yr och trött hela dagen. Tur att Elliot har sportlov och gillar att känna sig viktig. Han lagade lunchen till de andra två trollungarna men disken fick jag ta hand om, det tyckte han inte var lika kul. Han har nämligen bestämt att han skall bli kock. Övning ger färdighet!

Tack för alla fina kommentarer om pallen, kul att ni gillade den.

16 kommentarer:

 1. Men hjälp, ta hand om dig. Låter lite illavarslande att du mår så pass dåligt. Måste berömma dig för dina fina rutor! Kommer att bli så snyggt!!! Försöker just nu själv klura ut hur jag skall fästa ihop mina rutor jag har gjort till den där pläden jag alltid tjatar om. Utan resultat. Har testat massa olika varianter utan att bli nöjd, så jag vill gärna också få tips...

  Pallen/docksoffan blev ju super! Snygg och praktiskt - jag gillar.

  Kram

  SvaraRadera
 2. Jag tycker mattrutorna är jättefina!!

  SvaraRadera
 3. Jag gillar mattan, lite lagom med färger och så är det jättebra att kunna återanvända saker.
  Låter inget vidar dock att du slagit i huvudet, det ska man vara rädd om, så ta det nu lilla lugna ett par dagar.
  Ha det bra.
  Camilla

  SvaraRadera
 4. Oj då, låter illa! Hoppas det går över snart, men vilken tur att du har en liten kock iallafall!
  Mattan ser jättemysig ut, kanske går det att sy ihop rutorna med sytråd.
  Olles täcke till docksängen virkade jag ihop med luftmaskor och fasta maskor, men det kanske är svårt med trasor?

  Ha det bra, kram Emma

  SvaraRadera
 5. Men oj, det lät ju inte alls bra! Hoppas det inte är för illa med huvudet. Ingen hjärnskakning, väl?
  Vilken tur att du i alla fall har en egen liten kock som kan sköta matlagningen!

  Såg pallen i ditt förra inlägg. Den var verkligen bra! Så många användningsområden OCH snygg!!

  Kram Pernilla

  SvaraRadera
 6. Blir barnen så duktiga när de blir större... Vad underbart det låter. Hoppas att du inte mår allt för dåligt! En sak som kanske piggar upp lite är att du har en sak att hämta på min blogg. En liten utmärkelse bara...
  Kram/ Anna

  SvaraRadera
 7. Ojoj, hoppas att du inte fick hjärnskakning om du nu känner dig yr!?
  Mattan ser helmysig ut, vad har du virkat med för jättenål? :)
  Hoppas att yrseln går över snart!

  SvaraRadera
 8. Det är ju toppen att återanvända istället för att slänga, eller bara låta ligga kvar i garderoben. Mormorsrutor går ju att använda i oändlighet känns det som, och så bra att göra en matta av den! Vad blev det för storlek på den, och vilken virknål?

  Aj, aj, aj.. Blir du illamående ska du nog söka för stolpen, det kan ju vara hjärnskakning.

  Själv känner jag mig lite spretig just nu, för jag har fått garn som jag beställt och vill virka till mig själv, samtidigt som jag börjat få in lite beställningar. Det är ju jättekul att sy till andra, så det går före i "kön".

  Och om två månader flyttar vi! Äntligen större boende! :)

  SvaraRadera
 9. Du milde tid, du borde kanske kolla med läkare så du inte fått hjärnskakning!??! Vilken fin matta till tvättstugan, vad kul att kunna göra sånt själv. Jag ska försöka lära mig virka, en svensk tjej här sade att Hemmets Journal hade nån virkskola så jag ska kolla med mormor och morfar om de kan skicka hit de numrena!!

  SvaraRadera
 10. Stolpen i huvudet lät inte alls bra!!! Du ser där, inte bra att träna;)
  Så söt matta!!! Jag håller ju på med en vitgrå mormorspläd, ett evighetsjobb. Virkandet går ju bra men att fästa alla trådar....ett straffarbete!
  Trevlig helg o hoppas huvudet blir bättre!!!
  Kram Cilla

  SvaraRadera
 11. Vilken bra ide att göra en matta av mormorsrutor! Du är verkligen så produktiv! Nya klara projekt varje dag! Så kul!

  Ang fåglarna på pinnarna så har jag bara satt fast dem med knappnålar. De sitter ganska högt upp så tanken är att ingen ska pilla på dem;-) Kram

  SvaraRadera
 12. nej, men ta hand om dig, snälla du! det hände precis endag innan dopet av mina tjejer och jag fick en jättestor bulle i pannan, ufff!
  vad fin är mattan, jag går inte framåt med min virkning men jag ägnar mig inte alls, snart ska jag sälja vidare min amiggurumi kit, tror jag.

  SvaraRadera
 13. Hej Vännen!
  Du har något att hämta hos mig...

  Önskar dig en skön fredag!

  Kram Pernilla

  SvaraRadera
 14. Oj, det där var verkligen snyggt...tror minsann jag ska börja virka i gamla trasor när jag gjort klar min mormorspläd.

  Vet att det finns en hel stor(läs jättestor) kartong på vinden med gamla påslakan. Den kan nog vara något, men då kommer förstås följdfrågan. River du dina trasor eller klipper du?

  Själv har jag flera säckar som jag fått efter min mormor och hennes syster med mattrasor. Har tänkt att någon gång när jag blir panscho eller så ska jag lära mig väva och skaffa en vävstol. Väva har jag provat i skolan på slöjden så det lär inte bli något problem men det är ju mycket runt omkring man ska förstå. jaja....det får bli i framtiden.

  Tråkigt med huvudet, låter som lätt hjärnskakning...blir det värre får du nog söka hjälp och vila riktigt mycket nu. Du kan väl låta gubben pyssla om dig när han kommer hem. ;-)

  Ha nu en riktigt mysig helg med din familj och var rädd om dig.

  Kram,
  Maria

  SvaraRadera
 15. Hej igen!
  Ville kika in och kolla hur du mådde! Hoppas allt är bra!
  Kram Emma

  (Sitter här med en liten Hilda som har ont i örat)

  SvaraRadera
 16. Mattan ser fin ut (börjar få lite ångest över min egen nu, men snart så...) och vilken söt pall!
  Jag skulle nog sy ihop mattrutorna.
  Hoppas du mår bättre i huvudet!!

  SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!